Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premiera nationala de la Mecalac cu ocazia CTE Group Open Day


Compania franceza Mecalac produce echipamente multifunctionale pentru aplicatii in zone urbane (amenajare de spatii verzi, lucrari la canalizare, intretinere si reparatii de drumuri din orase, demolari s.a.) si este prezenta de circa cinci ani in Romania – din care de 2-2,5 ani prin CTE – timp in care a vandut la noi 50-60 de echipamente noi.
 

Excavatorul de 14 t prezentat in premiera in tara noastra se remarca prin bratul sau unic, format din patru segmente, cu cinci axe de miscare, care poate fi folosit aproape la orice fel de aplicatie (excavator, incarcator frontal, stivuitor, graifar de busteni, perie s.a.) si poate face operatiuni pe care niciun alt utilaj nu le poate face, asa cum au tinut sa puncteze reprezentantii CTE Group. Datorita cinematicii bratului performantele de ridicare in vecinatate sunt crescute, astfel ca echipamentul poate incarca pana la 40% din greutatea sa fara sa fie nevoie sa se sprijine pe lame sau cale stabilizatoare. In plus, poate lucra pana aproape de utilaj, ceea ce bratul unui excavator clasic nu poate face, deci se poate folosi la sapari laterale paralele cu utilajul, chiar peste obstacole longitudinale ca parapetii de pe marginea drumurilor. Echipamentul are si capacitatea de a descarca paleti sub nivelul zero, ceea ce nici macar stivuitoarele nu fac.
Un alt element specific este cupla rapida cu fixare mecanica si blocaj hidraulic, necesara deoarece sunt masini multifunctionale, care folosesc multe atasamente mecanice si hidraulice, si pentru un plus de eficienta este bine ca acestea sa poata fi schimbate repede.
Utilajul este foarte usor de operat, iar comenzile sunt intuitive.
Echipamentul expus si prezentat clientilor si in actiune cu ocazia CTE Open Day a fost deja vandut, dar reprezentantii companiei puncteaza faptul ca, fiind vorba de o conceptie unica, pretul este mai mare decat al buldoexcavatoarelor atat de familiare clientilor romani. „Noi insa oferim o solutie, nu un pret, si piata este tot mai deschisa spre asta. Dar trebuie sa inteleaga cat mai multi clienti ca nu este un buldoexcavator, ci un echipament care poate face orice aplicatii dintr-un santier urban.“
Tocmai pentru ca este vorba de un utilaj mai putin cunoscut in Romania anul trecut a fost oferit unul pentru demonstratii la clientii interesati, iar din 2017 vor exista pe stoc doua pentru demonstratii la sediul CTE Group.
Reamintim ca din grupul CTE fac parte CTE Trailers (furnizor de solutii de transport), CTE Solution (utilaje specializate de constructii si echipamente comunale) si Recycling.

Articole similare

Ad