Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COSCO SHIPPING semnează Memorandumul de cooperare privind construirea unui lanț industrial de metanol verde

Această etapă importantă include producția, transportul, realimentarea și certificarea metanolului verde pentru nave, reprezentând un pas important în direcția aplicării energiei noi și a transformării ecologice a industriei maritime

Pe 20 septembrie, China COSCO Shipping Corporation Limited, State Power Investment Corporation Limited (SPIC), Shanghai International Port Group (SIPG) și China Certification & Inspection Group (CCIC) au semnat împreună „Memorandumul de cooperare privind construcția unui lanț industrial al metanolului verde” online. Această piatră de hotar semnifică începerea fazei de construcție efectivă pentru acest proiect de cooperare cuprinzătoare a lanțului industrial, care cuprinde producția, transportul, realimentarea și certificarea metanolului verde pentru nave. Acesta reprezintă un pas important în direcția aplicării energiei noi și a transformării ecologice a industriei de transport maritim.

Adoptarea combustibilului verde pe bază de metanol este un pas crucial pentru ca industria navală să atingă sustenabilitatea mediului. COSCO Shipping a plasat recent o comandă pentru 12 nave container cu combustibil dual pe bază de metanol, fiecare cu o capacitate de 24.000 TEU, ceea ce le face cele mai mari din lume. Comanda globală de nave alimentate cu metanol a depășit 200 de nave. Stabilirea unui lanț industrial verde al metanolului nu este necesară doar pentru ca societățile de transport maritim să se alinieze la noua tendință de transport maritim verde, cu emisii reduse de dioxid de carbon și inteligent, ci și pentru a oferi clienților servicii de logistică a lanțului de aprovizionare global durabile și ecologice. În plus, servește ca o inițiativă semnificativă pentru a dezvolta industrii ecologice și cu emisii reduse de carbon și pentru a impulsiona transformarea și avansarea industriei către o dezvoltare de înaltă calitate.

Pe baza Memorandumului de cooperare, toate părțile implicate se angajează să își îndeplinească responsabilitățile sociale prin promovarea obiectivelor „carbonului dual” și prin aderarea la principiul avantajelor complementare și al cooperării reciproc avantajoase.

Scopul este de a valorifica avantajele lor de lider în industriile lor respective pentru a asigura dezvoltarea cu succes a tuturor aspectelor-cheie ale lanțului industrial al metanolului verde și de a stabili un lanț industrial al metanolului verde care să respecte atât standardele naționale, cât și cele străine de certificare ecologică. Acest lanț industrial ar trebui să funcționeze în mod constant, fără probleme și să aibă capacități de dezvoltare durabilă. În plus, părțile își propun să impulsioneze punerea în aplicare a primului lot de proiecte de producție de metanol verde în China. În plus, acestea intenționează să utilizeze construcția acestui lanț industrial de metanol verde ca punct de plecare pentru a explora și a aplica prospectiv alți combustibili verzi pentru transportul maritim, cu scopul de a-și aprofunda relațiile de cooperare, de a extinde domeniul de aplicare a cooperării și de a stabili un model de colaborare în industria verde.

Articole similare

Ad