Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camionul electric experimental Oxygen de la Renault Trucks iese în lume

Renault Trucks va prezenta la târgul Solutrans, care va avea loc la Lyon Eurexpo în perioada 21-25 noiembrie, camionul experimental 100% electric de 16 t Oxygen, dedicat logisticii urbane, după ce în avanpremieră acest vehicul-laborator, dezvoltat în colaborare cu Geodis și alți 17 parteneri, a fost arătat angajaților companiei.

Oxygen respectă toate cerințele din livrările în orașe referitoare la zgomot și emisii poluante și îmbunătățește siguranța activă și pasivă, protejând toți participanții la trafic.

Autocamionul are o cabină joasă, pentru ca șoferul să aibă vizibilitate foarte bună, iar parbrizul mare și camerele video numeroase ce înlocuiesc oglinzile retrovizoare oferă o vedere 360°. Pe partea pasagerului, ușa laterală glisantă permite evitarea riscurilor asociate cu deschiderea unei uși convenționale. Șoferul poate ieși din cabină fie pe dreapta, fie pe stânga, iar urcarea și coborârea sunt mai ușoare datorită înălțimii de acces mult mai mici decât la un camion standard de distribuție. Pentru a sublinia modernitatea Oxygen, luminile LED discrete sunt integrate în grila închisă a radiatorului, iar ecranele camerelor, inclusiv detectarea în unghiul mort a pietonilor și utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor oferă o vizibilitate îmbunătățită și de jur împrejur, și când camionul merge cu spatele.

Articole similare

Ad