Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vă așteptăm la Gala Tranzit de transport persoane, pe 9 noiembrie, la Cluj!

Gala Tranzit dedicată transportului de pasageri va avea loc pe 9 noiembrie, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca (la o săptămână după Gala de transport marfă). Chiar dacă cele două evenimente sunt apropiate ca date, să nu le încurcați. Transportul de persoane se reunește joi, pe 9 noiembrie.

Vă așteptăm cu subiecte interesante, iar în parcarea hotelului veți putea vedea cele mai noi modele de autobuze și autocare, unele venite direct după expunerea la Busworld, cel mai mare târg de profil din Europa. La fel ca și anul trecut, vom concentra toate discuţiile în cursul zilei de joi, iar seara vom încheia cu ceremonia de premiere a celor mai eficienţi operatori de transport în 2022 – finaliştii vor fi, ca de obicei, 10 firme de transport privat şi 5 operatori urbani.

Printre cele mai importante subiecte pe care le vom aborda la această ediție a Galei se numără noutăți privind Codul Fiscal și noile condiții de raportare fiscală pentru agenții economici. Împreună cu reprezentanți ai Inspecției Muncii și cu consultanți fiscali vom discuta despre modul în care se tratează fiscal detașarea transnațională la transportul de pasageri și care sunt condiții de acordare ale diurnelor pentru șoferi.

Atribuirea programului de transport judeţean rămâne în continuare de actualitate, întrucât situația în țară nu s-a clarificat nici până acum. Vom discuta despre probleme punctuale legate de atribuire în diferite judeţe, vom culege opinii ale operatorilor şi ale reprezentanţilor consiliilor judeţene și vom aborda problema impactului includerii celor mai profitabile trasee în zonele metropolitane asupra transportului județean. Pentru că acolo unde liniile suburbane au fost sau sunt în curs de a fi preluate de către operatorii urbani din marile orașe, interesul pentru restul traseelor județene, cu puțini pasageri și infrastructură deficitară, nu mai atrag pe nimeni.

Liberalizarea transportului interjudeţean este discutată de mai bine de un an, s-a convenit deja un „plan de bătaie“ între operatori și ministerul de resort, însă nici așa lucrurile nu se mișcă mai repede, din motive… obiective. Încercăm să aducem clarificări pe acest subiect în cadrul Galei Tranzit.

Și pentru că incertitudinea legislativă nu le permite operatorilor să își facă un business plan pe termen lung, coroborat și cu puterea scăzută de cumpărare a publicului călător, investițiile se fac cumpătat. Vehicule noi sau second-hand? Vom discuta despre cele mai potrivite canale de achiziție pentru vehiculele uzate, precum și despre avantajele achiziției de autobuze și autocare cu garanție.

Nu în ultimul rând, vom aborda beneficiile economice și de siguranță rutieră ale utilizării sistemelor de camere video instalate la bordul vehiculelor, ilustrate foarte bine printr-un studiu de caz prezentat chiar de unul dintre beneficiarii acestora.

Aveți, așadar, numeroase motive pentru a vă rezerva data de 9 noiembrie să veniți la Gala Tranzit. Ne vedem la Cluj!

Articole similare

Ad