Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarifele de transport maritim au ajuns sub patru cifre pe unele rute

Așa cum reiese dintr-un studiu recent realizat de Upply (The level of ocean freight rates should be of concern to the market (upply.com)), tarifele de transport maritim containerizat au continuat să scadă, fiind acum sub patru cifre pe rutele din Asia spre Europa de Nord. Așadar, reducerea numărului de plecări de nave din porturile asiatice nu a fost suficientă pentru a opri scăderea tarifelor pe coridoarele Asia-Europa și Trans-Pacific, câtă vreme cererea este tot mică. Totuși, există unele speranțe de revenire începând din decembrie, pentru campanii de completare a stocurilor sau de aducere a unor game de produse nou lansate în China.

Spre deosebire de acalmia de pe coridorul Asia-Europa, rutele transatlantice cunosc acum un ușor vârf de sezon, datorită cererii legate de sărbătorile de Crăciun. De aceea, până la sfârșitul lui septembrie scăderea tarifelor a stagnat, dar fără ca asta să compenseze, pentru companiile de transport maritim, pierderile de pe celelalte două rute comerciale majore.

Din septembrie există din nou traversări pe gol, iar analiștii Upply se întreabă ce se va întâmpla dacă se confirmă o ușoară redresare la sfârșitul anului. Deoarece o reintroducere bruscă de capacitate pe piață ar zădărnici orice încercare de creștere a tarifelor.

Articole similare

Ad