Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BERD și Banca Transilvania acordă un împrumut de 25,3 de milioane de euro companiei Sameday

  • Foto: BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Transilvania au încheiat o colaborare pentru a sprijini creșterea serviciilor de livrare pentru operatorul român de curierat Sameday.

Prin intermediul unui mecanism de partajare a riscurilor, Banca Transilvania acordă un împrumut de 25,3 de milioane de euro către operatorul de livrare Sameday, în timp ce BERD își asumă 65% din riscul de credit al Băncii Transilvania în cadrul tranzacției. Colaborarea va contribui la extinderea rețelei de lockere easybox în România, Ungaria și Bulgaria, adăugând peste 2.500 de noi lockere în zonele urbane și rurale. Sameday, parte a Dante International S.A., oferă servicii de livrare 24 de ore, inclusiv livrare și retur prin intermediul easybox, cu o creștere semnificativă a cererii pentru livrările fără contact. Prin această inițiativă, se urmărește facilitarea unor livrări mai ieftine și mai sustenabile de produse pe piața comerțului electronic.

În prezent, Sameday operează 4.960 de lockere easybox în România, Ungaria și Bulgaria fiind prima companie de curierat din România care s-a extins la nivel regional, înregistrând o creștere puternică în ultimii ani. Cu o experiență de 16 ani pe piața românească, o echipă de peste 5.000 de angajați și parteneri și o infrastructură digitală integrată, compania face parte din Dante International S.A., unul dintre cei mai importanți retaileri români, care operează platforma de comerț electronic eMAG, cu filiale în Ungaria și Bulgaria.

Articole similare

Ad