Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autoritatea Portuară din Hamburg ajustează taxele portuare începând cu ianuarie 2024

Din cauza inflației foarte ridicate și a creșterii continue a prețurilor, Autoritatea Portuară din Hamburg (HPA) va majora taxele portuare cu o medie de 6,5 % începând cu 01 ianuarie 2024.

Friedrich Stuhrmann, director comercial al HPA spune: „Obiectivul nostru este de a putea oferi clienților noștri din portul Hamburg o infrastructură eficientă. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesară o ajustare a taxelor portuare, având în vedere evoluția prețurilor în construcții.”

Prin noile taxe portuare, HPA simplifică, de asemenea, structura tarifară. De exemplu, componenta cantitativă este eliminată. Acest lucru duce la mai multă transparență și la mai puțin efort din partea tuturor părților. În plus, reducerea cantitativă temporară de până acum va fi desființată, extinsă și majorată în volum. În același timp, componenta de mediu va avea o pondere mai mare. În domeniul navigației pe căile navigabile interioare, în anumite condiții, se va renunța la taxe semnificative pentru o perioadă limitată până la sfârșitul anului 2028, dacă navele în cauză sunt exploatate exclusiv cu energie electrică generată într-un mod ecologic.

sursa foto: hafen-hamburg.de

Articole similare

Ad