Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie a înregistrat, în ultimul an, 11.714 de furturi de van-uri

Ford este marca de autovehicule cel mai des furată, cu 2.403 furturi raportate în acest an, potrivit experților în securitatea vehiculelor Ed-Lock. De fapt, Ford reprezintă șapte dintre primele zece modele de furgonete cel mai frecvent furate.

Mercedes-Benz este a doua cea mai furată marcă, Sprinter 313 CDI fiind modelul de furgonetă cel mai frecvent furat pentru al doilea an consecutiv. Nissan este a treia marcă de furgonete cel mai des furată.

În general, furturile de vanuri au scăzut de la 15.270 de cazuri raportate în Marea Britanie în 2022 la 11.714 în acest an, deși Nissan se remarcă printr-o creștere de 56,1%, totalizând acum 320 de rapoarte.

Este demn de remarcat faptul că furturile de vehicule tind să atingă cote maxime în noiembrie și decembrie, numărul de cazuri raportate fiind probabil să crească în lunile următoare. Pe de altă parte, Renault este marca de camionete cel mai puțin vizată, cu doar 82 de furturi raportate în acest an.

Modele de van-uri, cele mai des, furate sunt Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI (727 de cazuri de furt), Ford Transit 350 (713 de cazuri), Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI (503 de cazuri), Ford Transit 125 T350 RWD – 323 de de cazuri), Ford Transit Custom 290 Eco-Tech – 248 de de cazuri), Ford Transit 350 LEADER EcoBlue – 192 de cazuri),

Ford Transit Custom 270 Eco-Tech – 187 de cazuri), Ford Transit 100 T280 FWD – 175 de cazuri), Ford Transit 115 T350L RWD – 163 de cazuri) și Nissan Navara Tekna DCI Auto – 155 de cazuri).

Datele arată, de asemenea, că furgonetele albe sunt cele mai susceptibile de a dispărea de pe șosele, cu un total de 8.305 furgonete albe declarate furate în acest an. În plus, Londra este cea mai prolifică zonă din Marea Britanie în ceea ce privește furturile de dube înregistrate, pentru al doilea an consecutiv.

Pe măsură ce se apropie iarnă, este important ca proprietarii de dube să implementeze elemente de securitate pentru a-și proteja vehiculele. Proprietarii de Ford și Mercedez-Benz ar trebui să fie foarte vigilenți din cauza riscului mai mare; în timp ce proprietarii de dube Renault se pot consola cu rata scăzută de furt a mărcii. Cu toate acestea, nimeni nu este imun la furturi și toți proprietarii de furgonete ar trebui să dea dovadă de prudență. Infractorii devin din ce în ce mai inteligenți și găsesc noi metode de a intra în vehicule. Printre acestea se numără clonarea cheilor, unde emițătorii pot intercepta semnalele de la mașini. Șoferii de vanuri sunt îndemnați să nu lase obiectele de valoare în mașini, mai ales la vedere, și să investească în dispozitive antifurt, cum ar fi încuietori de volan, alarme și dispozitive de imobilizare. Asigurarea completă a vehiculului nu va preveni furtul, dar poate oferi protecție financiară în cazul unui eveniment nefericit.

Articole similare

Ad