Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șoferii de vanuri recunosc că și-au supraîncărcat vehiculele

Aproape jumătate (48%) dintre șoferii de vanuri din Marea Britanie au recunoscut că și-au supraîncărcat furgonetele anul trecut, potrivit unui sondaj realizat de Volkswagen Vehicule Comerciale.

Această cifră este înregistrată în ciuda faptului că 89% dintre șoferi susțin că știu care este limita de greutate legală pentru vehiculul lor comercial ușor (LCV).

Supraîncărcarea autovehiculului cu până la 30% din greutatea sa brută poate duce la o amendă de până la 300 de lire sterline, ceea ce înseamnă că șoferii de dube din țară riscă sancțiuni în valoare totală de 703 milioane de lire sterline. Dacă depășesc 30% de supraîncărcare, contravenienții pot primi chiar o citație în instanță și o pedeapsă privativă de libertate în cazurile cele mai grave.

Sondajul a arătat că 66% dintre tineri (cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani) au condus camionete supraîncărcate în cursul anului, urmați de 63% dintre cei cu vârste de peste 65 de ani.

În plus, sondajul a arătat că tâmplarii sunt meseriașii care își supraîncarcă cel mai probabil camionetele (63%), urmați îndeaproape de constructori (60%), electricieni (55%) și pictori-decoratori (55%).

Prioritatea DVSA este de a proteja pe toată lumea de șoferii și vehiculele nesigure. Este responsabilitatea șoferului să se asigure că vehiculul său este sigur pentru a fi condus. Aceștia trebuie să se asigure că cunosc greutatea brută maximă permisă a vehiculului și limitele pe fiecare axă a vehiculului lor. Sunt luate măsuri de aplicare a legii împotriva șoferilor și operatorilor care pun în pericol viețile oamenilor prin supraîncărcarea sau prin faptul că nu își încarcă în mod sigur vehiculele. Este esențial ca șoferii să cunoască și să respecte reglementările DVSA, achiziționând camioneta de dimensiuni potrivite pentru a minimiza riscul de supraîncărcare a vehiculelor. Promisiunea Volkswagen Commercial Vehicles „Lucrând cu dumneavoastră” sprijină clienții pe parcursul întregului proces de achiziție a vehiculului, inclusiv în ceea ce privește selectarea camionetei potrivite pentru cerințele afacerii.

Articole similare

Ad