Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sprijin pentru Garda în demersul pentru mai multe radare de viteză în Irlanda

Garda Siochana, membră a ROADPOL, a primit un sprijin puternic în demersul său de a amplasa mai multe radare de viteză statice pe drumurile irlandeze.

Președinta Autorității irlandeze pentru Siguranță Rutieră (RSA), Liz O’Donnell, a aprobat planul Garda de a introduce mai multe radare de viteză medie și a promis că va sprijini lupta acesteia pentru creșterea cu 20% a bugetului pentru radare.

În prezent, camionetele de control al vitezei operate de compania GoSafe în numele Garda sunt cea mai populară măsură de control al vitezei. Locațiile în care acestea pot fi găsite în uz sunt publicate online pe site-ul web al Garda, precum și marcate prin indicatoare rutiere albe și negre. În total, există 1.373 de zone cu radare de siguranță în Irlanda, de obicei pe porțiuni de drum pe care s-au produs accidente grave legate de viteză în trecut. Pe lângă cele operate de GoSafe, Garda operează și un număr mai mic de radare cu dube. În prezent, Garda face presiuni pentru introducerea mai multor radare de măsurare a vitezei medii, care în prezent sunt doar două. „Este foarte important ca Garda să declare public că este nevoie de o mai mare aplicare a legii și propune o extindere a acestor radare de viteză medie Avem doar două în țară în acest moment și acestea funcționează în mod absolut. Acestea încetinesc șoferii și schimbă comportamentul șoferilor”, a declarat O’Donnell. „Camerele de supraveghere a vitezei medii sunt costisitoare. Cred că fiecare unitate costă între 30.000 și 50.000 de euro. Deci știți că va costa bani”, a conchis șefa RSA.

Articole similare

Ad