Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De la 1 aprilie firmele care nu au A1 pentru soferi nu vor mai primi comenzi pe Franta

Lipsa A1 petru soferii care merg in Franta se amendeaza cu 3.269 de euro dupa 1 aprilie. Amenda se aplica firmei care comanda serviciul de transport, astfel ca orice comanda de transport pe Franta va fi conditionata de existenta A1 pentru sofer. Cum din Romania putine firme de transport se pot lauda cu formularul A1, cele putine care s-au ingrijit din timp sa solicite A1 au posibilitatea de a creste tarifele de transport, cel putin in aprilie si mai, dupa care este posibil ca mai multe firme sa beneficieze de astfel de documente.
 

In Romania certificatele A1 sunt eliberate de Casa Nationala de Pensii, Directia Internationala, care, din pacate, sustine ca dispune de un numar insuficient de angajati, astfel incat un astfel de certificat se poate obtine in 30 de zile. Firmele de transport care au solicitat A1, insa, sustin ca de fapt se obtin in 2-3 luni.
Tocmai de aceea, din aceasta saptamana, au aparut tot mai multe firme de consultanta care isi ofera serviciile in intermedierea obtinerii de certificate A1.
Amenda de 3.269 de euro este calculata in functie de plafonul lunar minim privind securitatea sociala si se dubleaza in caz de recidiva in urmatorii doi ani, ceea ce face foarte riscanta acceptarea oricarei curse pe Franta daca firma nu a obtinut inca certificate A1 pentru soferi.
Autoritatile franceze au anuntat ca nu se acorda nicio sanctiune daca in timpul controlului se poate prezenta un document justificativ care sa ateste ca s-a depus o cerere de obtinere a formularului si daca formularul este efectiv inmanat autoritatii de control in maximum doua luni de la efectuarea controlului.
Legea nr. 2016-1827 din 23 decembrie 2016 prevede ca toti angajatii salariati sau nu, care exercita o activitate in Franta, dar se supun legislatiei securitatii sociale dintr-un alt stat, trebuie sa puna la dispozitia controlorilor un certificat de afiliere la un sistem de securitate sociala. Documentul trebuie sa existe la locul unde isi exercita efectiv activitatea (cabina camionului) sau la sediul firmei care le-a dat comanda pentru acea cursa.

Articole similare

Ad