Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

eJobs.ro: Aproximativ 70.000 de noi oportunități pentru specialiști și manageri 

  • Foto: eJobs.ro

Potrivit datelor realizate de eJobs, au fost postate, de la începutul anului și până în prezent, aproape 70.000 de joburi noi pentru candidații care se încadrează în zona de specialiști și manageri, ceea ce reflectă o creștere semnificativă în piața muncii din România.

Mai exact, aproximativ 25% din totalul joburilor scoase în piață în 2023, pentru toate nivelurile de carieră și pregătire.

„Specialiștii, seniorii și managerii reprezintă categoriile profesionale cele mai stabile pentru că vorbim despre candidați care se află într-un punct de maturitate profesională, care, teoretic, au ajuns la un nivel de recunoaștere și recompensare materială ce îi determină să facă schimbări destul de greu. Orice mișcare în carieră trebuie să însemne un pas înainte semnificativ, fie că este vorba despre salariu sau de expunerea profesională pe care o aduce. Tocmai de aceea, inclusiv în perioadele mai dificile din punct de vedere economic, îi vedem mult mai puțin dispuși la schimbare decât pe candidații din segmentul entry-level, să spunem.”,

a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Domeniile, precum retail (17.500 de joburi noi), construcții (9.100 de joburi noi) și servicii (6.500 de joburi noi) au înregistrat cea mai mare creștere, urmate de automotive (4.900 de joburi noi) și transport / logistică (4.700 de joburi noi). Cei mai căutați managerii au fost din retail cu 6.000 de poziții postate și de către industria alimentară cu 2.600 de poziții, în timp ce turismul cu 2.100 de joburi noi, construcțiile, producția sau banking-ul și serviciile financiare – fiecare cu peste 1.500 de poziții.

Din cele peste 9,3 milioane de aplicări depuse din ianuarie și până acum, cei mai activi în căutarea noilor oportunități au venit din partea managerilor și specialiștilor cu peste 2,7 milioane de aplicări.

„O treime din aplicări vine din partea acestor două categorii de candidați, însă, dacă le separăm și facem o disociere, observăm că specialiștii aplică peste două ori mai mult decât managerii. O explicație pentru această statistică stă în faptul că managerii sunt obișnuiți mai degrabă să fie «vânați» de recrutori și mai rar decât oricare alt segment de candidați aleg să aplice proactiv pentru un job.”,

a adăugat Bogdan Badea.

Domeniile cu cel mai mult interes pentru specialiști au fost retail-ul, construcțiile, serviciile, producția și industria alimentară, precum și serviciile, bankingul sau marketing / advertising / PR.

„Un aspect interesant în comportamentul de aplicare pe aceste două segmente este faptul că sunt mult mai puțin interesați de joburile remote decât ceilalți candidați. Astfel, dacă la nivel general media aplicărilor pentru joburile remote este undeva la 15% din totalul de aplicări, în cazul specialiștilor și managerilor procentul scade la maximum 5%.”,

a punctat Bogdan Badea.

Cei mai activi candidați pe aceste segmente au fost din București, Cluj – Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Craiova. Conform datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net, la nivel național, pentru specialiștii cu cel puțin 5 ani de experiență este de 5.000 de lei pe lună. Cu toate acestea, așteptările salariale ale acestor candidați indică un interes crescut, situându-se la 7.000 de lei pe lună.

Pe cea mai mare platformă de recrutare din România, eJobs.ro, există în prezent peste 27.000 de locuri de muncă disponibile, reflectând o ofertă variată pentru profesioniști din diverse domenii.

Articole similare

Ad