Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou chei deschide noi posibilități în Portul Göteborg Energy Port

În 2024, un proiect de infrastructură extrem de extins și avansat din punct de vedere tehnologic va începe în Portul Gothenburg Energy Port, unde un chei de 300 m lungime va fi complet reconstruit pentru a obține o actualizare completă 2.0. pentru o primă fază a lucrării, a fost contractată o companie suedeză de construcții Peab.

Portul energetic al portului Göteborg este esențial pentru aprovizionarea cu energie a Suediei în prezent. Aproximativ 2.200 de escale de nave au loc la cheiurile sale în fiecare an. Acum, unul dintre chei, „Kustkajen”, va fi reconstruit de la zero și reînnoit sub denumirea de „Kustkajen 2.0″ pentru a putea deveni o piesă crucială a infrastructurii fundamentale necesare pe măsură ce societatea trece treptat la combustibili regenerabili.

„Kustkajen 2.0 este o investiție extrem de importantă pentru Portul Göteborg, unde ne asigurăm, de asemenea, că vom consolida și mai mult oportunitățile de tranziție a societății către sursele de energie regenerabilă, care nu va face decât să se accelereze în timpul duratei de viață a cheiului. Proiectul este în întregime în concordanță cu ambiția pe termen lung a portului de a deveni cel mai mare centru de energie regenerabilă din Scandinavia și suntem încântați că avem un contractor puternic, Peab, care ne ajută să realizăm acest lucru”, a declarat Erik Hallgren, vicepreședinte pentru infrastructură la Autoritatea Portuară din Göteborg.

Proiectul va implica îmbunătățiri geotehnice, noi fundații, demolarea și reconstrucția cheiului de 300 m și, în unele părți, o nouă configurație a procesului și echipamente. În timpul construcției noului chei, navele vor putea în continuare să facă escală, iar operațiunile în curs vor continua, chiar dacă într-o măsură mai limitată.

Mattias Emanuelsson, director regional adjunct la Peab, adaugă: „La Peab, suntem mândri că facem parte din dezvoltarea și viziunea portului Göteborg. Ni s-a încredințat realizarea studiului de fezabilitate și planificarea ulterioară a acestui proiect complex, ceea ce ne permite să contribuim cu soluții eficiente pentru fundațiile dificile ale proiectului. Suntem stabiliți la nivel local în Göteborg de mulți ani și dispunem de o vastă expertiză pentru a oferi un rezultat de succes.” Studiul de fezabilitate și planificarea preliminară vor începe în T4 2023. Lucrările de construcție sunt programate să înceapă în T1 2026 și să continue până în T1 2031.

sursa foto: Port of Gothenburg

Articole similare

Ad