Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bridgestone integrează tehnologiile ENLITEN în noua gamă de anvelope Ecopia pentru distanțe lungi

  • Foto: Bridgestone

Bridgestone, lider global în domeniul anvelopelor și al soluțiilor de mobilitate durabilă, a lansat cea mai recentă generație a gamei Ecopia, Ecopia ENLITEN, pentru anvelopele destinate transportului pe distanțe lungi. Noua gamă inovatoare aplică tehnologia ENLITEN pentru a îmbunătăți eficiența combustibilului și a reduce costurile operaționale pentru flotele de vehicule.

Mai mult de jumătate din transportul din Europa se desfășoară pe șosele, dintre care aproape 40% reprezintă călătorii transfrontaliere. Cererea de transport pe distanțe lungi continuă sa se mențină ridicată, industria adaptându-se la presiunile economice pentru eficiența costurilor, la reglementările mai stricte privind emisiile și la integrarea unor noi soluții conectate și inovatoare.

Având în vedere că operatorii de flote caută anvelopa optimă pentru nevoile în schimbare, Bridgestone a lansat Ecopia ENLITEN, o nouă gamă de anvelope pentru transportul pe distanțe lungi care oferă cea mai bună eficiență a combustibilului din clasa sa.

Lansarea noii game marchează prima utilizare a ENLITEN într-o anvelopă Bridgestone pentru camioane. ENLITEN este o combinație de tehnologii de ultimă generație care oferă siguranță maximă, performanțe excepționale ale anvelopelor, caracteristici îmbunătățite de sustenabilitate și costuri de proprietate reduse, făcând în același timp ca anvelopele să fie pregătite atât pentru vehicule electrice, cât și pentru viitor.

Pachetul tehnologic ENLITEN al modelului Ecopia încorporează noi tehnologii și inovații de la Bridgestone, printre acestea se numără modele cu consum redus de energie, compuși de înaltă performanță pentru eficiența consumului de combustibil și construcții inovatoare, cum ar fi centura în spirală pentru anvelopele Ecopia Steer ENLITEN, care sporește puterea de virare și optimizează distribuția presiunii pentru a îmbunătăți durata de uzură.

Anvelopele au o etichetă UE de grad A pentru rezistența la rulare și oferă o durată de uzură îmbunătățită, cu o reducere de 12% a rezistenței la rulare pe puntea motoare și de 8% pe puntea directoare, comparativ cu generația anterioară. De asemenea, durata de uzură a modelului Ecopia ENLITEN este mult îmbunătățită față de generația anterioară, având un kilometraj cu 40% mai mare pe puntea directoare – fără a compromite uzura regulată – și cu până la 6% mai mare pe puntea motoare.

Cu o etichetă UE de gradul B în ceea ce privește aderența pe teren umed și marcajul 3PMSF, gama Ecopia ENLITEN este potrivită pentru transportul pe distanțe lungi în toate anotimpurile. Pe lângă performanța sa de reducere a costurilor, anvelopa este proiectată cu o carcasă robustă pentru o mai mare reșapare. Dezvoltată cu gândul la viitorul digital al mobilității, noua gamă Ecopia este deja echipată cu RFID și este pregătită pentru a fi dotată cu senzori montați pe anvelopă.

Noile modele, Ecopia Steer ENLITEN și Ecopia Drive ENLITEN, vor fi disponibile începând din ianuarie 2024 în dimensiunea 315/70 R22.5, în timp ce alte patru dimensiuni suplimentare vor fi adăugate în 2024 și încă o dimensiune în 2025. În plus, Ecopia Trailer ENLITEN va completa gama începând cu finalul lui 2024.

Totodată, anvelopele fac parte din suita Bridgestone Fleetcare, oferind soluții personalizabile care conectează produse, date, tehnologie și servicii pentru operațiunile de flote și ajută clienții Bridgestone să își sporească și mai mult valoarea totală a proprietății.

„Cu cea mai bună eficiență a combustibilului din clasa sa și un kilometraj îmbunătățit, noua noastră gamă Ecopia ENLITEN este proiectată pentru a-i ajuta pe clienții noștri să depășească această provocare presantă. Și nu ne-am concentrat doar pe reducerea costurilor – de asemenea, noua gamă Ecopia a fost dezvoltată pentru a sprijini flotele în demersul lor de sustenabilitate. Prin utilizarea noilor anvelope Ecopia, o flotă europeană medie de transport pe distanțe lungi ar putea reduce și mai mult emisiile de CO2 cu 192 de tone pe an. Lansăm ceea ce considerăm că este cea mai bună alegere în segmentul premium pentru transportul pe distanțe lungi.”,

a declarat Waqqas Ahmad, director vânzări comerciale, Bridgestone EMIA.

Articole similare

Ad