Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociația Română pentru Smart City și Urban Scope vor moderniza transportul public în Chișinău

Urban Scope în colaborare cu Asociația Română pentru Smart City (ARSC) și Biz Matters anunță lansarea proiectului „Dezvoltarea Studiului de e-ticketing pentru Primăria Municipiului Chișinău“, un parteneriat strategic pentru dezvoltarea transportului public în Chișinău.

Proiectul, susținut cu finanțare europeană, vizează dezvoltarea sistemelor inteligente de transport în Chișinău, ceea ce reprezintă un pas semnificativ în direcția modernizării infrastructurii de transport public și, totodată, primul proiect în consorțiu pentru Urban Scope și Asociația Română pentru Smart City în Republica Moldova.

Se urmărește transformarea experienței călătorilor, prin implementarea tehnologiei de ultimă oră pentru achiziția și utilizarea biletelor într-un mod simplu și eficient. În plus, sistemul va contribui și la optimizarea transportului public, având un impact pozitiv asupra mediului.

„Ca Președinte al Asociației Române pentru Smart City, sunt mândru să anunțăm primul nostru proiect major în Republica Moldova. Acesta nu este doar o extindere a activității dincolo de granițele României, ci și o demonstrație a experienței și competenței noastre acumulate în domeniul dezvoltării urbane inteligente. Experiența noastră în România ne-a oferit o înțelegere profundă a provocărilor și oportunităților în transformarea orașelor în comunități inteligente, eficiente și orientate către nevoile cetățenilor. Aceasta este acum valorificată în Moldova, unde vom aplica cele mai bune practici și inovații pentru a dezvolta un sistem de e-ticketing pentru transportul public din Chișinău. Este un pas important în misiunea noastră de a promova orașe inteligente și sustenabile în regiune”, a declarat Eduard Dumitrașcu, Președinte ARSC. Eduard Dumitrașcu, fondatorul ARSC, a dezvoltat conceptul de smart city în România. Recent, el a fost desemnat responsabil în cel mai mare proiect de Smart City din lume, în valoare de 500 miliarde dolari, dezvoltat în Arabia Saudită, fiind singurul român implicat într-un proiect de asemenea amploare.

Articole similare

Ad