Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental integrează recunoașterea facială poziționată în spatele consolei de afișare a șoferului

  • Foto: Continental

Continental lansează „Face Authentication Display”, un sistem de control al accesului în două etape, tehnologia fiind bazată pe recunoașterea biometrică a utilizatorului. Camerele montate la exterior pe stâlpul B al vehiculului și în spatele consolei de afișare a șoferului, în mod invizibil, va permite deschiderea și pornirea vehiculului atunci când este identificat un utilizator înregistrat.

De asemenea, sistemul poate depista în mod fiabil tentativele de înșelăciune, datorită liveness detection de la trinamiX, un furnizor de top de soluții biometrice și o filială a BASF SE.

Poziționarea camerei în spatele consolei de afișare a șoferului permite o suprafață de ecran fără ramă. Designul reprezintă o evoluție a tehnologiei, câștigând și un premiu pentru inovație la CES 2023. Camera cu autentificare biometrică din interior verifică dacă persoana aflată pe scaunul șoferului este autorizată să pornească vehiculul. Totodată, dispune de servicii digitale, așa cum ar fi funcția de plată. Afișajul OLED cu contrast ridicat și luminos a fost adaptat special, astfel încât componentele optice să poată detecta persoanele prin intermediul pixelilor afișajului activat. În plus, senzorii integrați în sistem includ funcționalitatea de detectare fiabilă a atenției și a oboselii.

„Pentru noi, experiența utilizatorului este definită nu doar de aspectele funcționale și tehnice, ci și de atractivitatea estetică. Funcțiile sofisticate de confort și siguranță – care nu sunt vizibile vizual atunci când sunt utilizate – reprezintă pentru noi un succes deplin în această privință.”,

a declarat Dr. Boris Mergell, head of the User Experience (UX) din cadrul Continental Automotive.

Tehnologia avansată de autentificare facială, integrată în stâlpul B al vehiculului, face posibilă deschiderea portierei șoferului fără cheie sau alte mijloace de acces. Cu acest sistem de la trinamiX, un furnizor de top de soluții biometrice, vehiculul este deblocat doar prin recunoașterea precisă a șoferului.

O cameră special integrată în stâlpul B nu numai că verifică potrivirea vizuală cu un utilizator cunoscut, dar permite și recunoașterea pielii reale. Dubla autentificare în exterior și în interior nu reprezintă doar un nivel suplimentar de securitate pentru protecția împotriva furtului, ci mai degrabă face posibilă, spre exemplu, acordarea accesului tuturor membrilor familiei la mașină în orice moment, împiedicând în același timp copiii să pornească motorul.

Un afișaj suplimentar integrat în montantul B permite utilizatorului să interacționeze cu vehiculul. Pe lângă deblocarea portierelor, progresul încărcării unei mașini electrice poate fi afișat intuitiv și într-un mod impresionant din punct de vedere vizual, pe exterior, la apropierea utilizatorului de vehicul. Atunci când nu este folosit sistemul, afișajul integrat în montantul B poate fi montat în orice alt unghi de design. Tehnologia „In2Visible” dezvoltată de Continental pentru prima dată este utilizată și în exteriorul vehiculelor.

Continental își va prezenta cele mai recente tehnologii în cadrul unei expoziții private în Central Plaza, situată vizavi de Las Vegas Convention Center, oferind o gamă largă de inovații în materie de mobilitate, de la drum la cloud.

„Transferul tehnologiilor noastre de la interior la exterior este un pas următor logic dacă acest lucru ne permite să încorporăm aspecte suplimentare de siguranță și funcții de confort. Prin extinderea portofoliului nostru UX la exterior, producătorii de vehicule și utilizatorii acestora vor beneficia în egală măsură de noi opțiuni de interacțiune intuitive.”,

a explicat Boris Mergell.

„TrinamiX Face Authentication asigură cele mai înalte standarde de securitate atât la exterior, cât și la interior. Alături de Continental, îmbunătățim sistemele existente de monitorizare a șoferului și astfel asigurăm o mai bună interacțiune între șofer și vehicul. De asemenea, instalarea în spatele panoului OLED va permite realizarea unor modele exclusive de afișaj.”,

a declarat Wilfried Hermes, director al diviziei Consumer Electronics, America de Nord și Europa la trinamiX.

Articole similare

Ad