Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul EPAL Europalet QR a intrat în uz de la 1 ianuarie 2024

La 1 ianuarie, Asociația Europeană a Paleților e.V. (EPAL) a introdus EPAL Europalet QR ca produs nou în fondul deschis de paleți EPAL. Noul palet EPAL Euro QR EPAL este etichetat cu un cod QR individual pe blocurile din colțul din dreapta, permițând o integrare ușoară în procesele logistice digitale ale mărfurilor și paleților. Neste deja disponibil pentru comandă, noii europaleți putând utilizati și schimbati în cadrul pool-ului deschis de europaleti EPAL.

Acest lucru marchează finalizarea cu succes a primului pas al EPAL către digitalizarea pool-ului de europaleți EPAL.

Fiecare palet EPAL Euro QR individual este etichetat cu un cod QR individual și unic pe cele două blocuri din colțul din dreapta și, prin urmare, are o identitate unică. Utilizatorii pot folosi propriile sisteme IT sau software-ul dezvoltat de EPAL pentru a lega codul QR de mărfurile de pe palet, iar sistemul Track & Trace le oferă transparență totală cu privire la locația mărfurilor și a paletului.

Dirk Hoferer, președintele EPAL: „Ca parte a procesului de producție, un cod QR unic este generat pentru fiecare nou palet EPAL Euro QR și imprimat pe blocurile din colțul din dreapta. Am optat pentru această soluție sofisticată de etichetare cu coduri QR individuale, astfel încât utilizatorii să poată asocia paletul EPAL Euro QR cu propriile date. Acest lucru înseamnă că, în viitor, europaletul EPAL nu va fi doar un recipient de transport de marfă, ci și un transportor de informații.”

Noul palet EPAL Euro QR revoluționează logistica paleților

Paleții EPAL Euro trebuie să fie întotdeauna disponibili în număr suficient și la locul potrivit pentru a se asigura că lanțurile de aprovizionare ale utilizatorilor funcționează perfect. Noul EPAL Europalet QR permite înregistrarea simplă, rapidă și localizată a stocului de paleți și evaluarea datelor privind cantitatea și calitatea. Acest lucru face posibilă asigurarea faptului că paleții EPAL Euro sunt întotdeauna disponibili în cantitatea și calitatea potrivite în logistica operațională a paleților, indiferent de locul în care sunt necesari în logistica mărfurilor și a transporturilor.

Davide Dellavalle, vicepreședinte al EPAL: „Avantajele utilizării paleților EPAL cu coduri QR în logistica paleților sunt multiple. Acest lucru este demonstrat de etichetarea care este încă frecvent utilizată în prezent, care este asociată cu costuri ridicate, timp de lucru și deșeuri. În viitor, utilizatorii vor putea monitoriza și controla logistica paleților cu ajutorul unei noi aplicații web EPAL sau cu ajutorul sistemelor existente de gestionare a depozitelor sau ERP. Primirea de date în timp real optimizează nu numai logistica mărfurilor, ci și logistica paleților.”

Noul palet EPAL Euro QR este complet interschimbabil în fondul deschis de schimb de paleți EPAL Euro. Acest lucru asigură faptul că paletul EPAL Euro QR poate fi utilizat imediat în toate procesele logistice și de schimb, urmând ca pe viitor să facă parte din procesele stabilite pentru sortarea paleților EPAL Euro uzați.

Pascal Holliger, membru al Comitetului Executiv al EPAL: „Noul EPAL Euro pallet QR deschide, de asemenea, noi opțiuni pentru furnizorii de paleți EPAL uzați. Pe lângă reparații și service, sortarea și furnizarea de europaleți EPAL cu cod QR va face parte din portofoliul companiilor de reparații și al furnizorilor de servicii licențiate de EPAL. Acest lucru înseamnă că și utilizatorii de europaleți uzați pot beneficia, de asemenea, de avantajele paletului EPAL Euro digital QR.” Codul QR de pe paleții EPAL Euro nu poate fi folosit doar pentru a obține informații despre locația și încărcarea paletului și încărcătura acestuia, ci oferă și informații despre palet. Pe lângă datele privind fabricarea paletului, care îmbunătățesc protecția împotriva contrafacerilor, acestea includ în special date privind materialul și reciclarea, precum și schimbul și reutilizarea. Codul QR este în curs de dezvoltare de către EPAL într-un pașaport digital al produsului, astfel încât noul palet EPAL Euro QR să îndeplinească din timp cerințele legale viitoare privind pașaportul digital al produsului.

Articole similare

Ad