Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din nou pe drumul spre succes – MAN a avut o creștere semnificativă a vânzărilor în 2023

Producătorul de vehicule comerciale MAN Truck & Bus a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor unitare în toate domeniile de produse în anul financiar 2023. În total, compania a livrat aproximativ 116.000 de vehicule clienților săi, ceea ce reprezintă o creștere de 37% în comparație cu anul precedent, care a fost încă afectat de blocaje în aprovizionare și de o scădere a cererii în segmentul de autobuze cauzată de coronavirus. În plus, au fost vândute 11.600 de motoare.

Friedrich Baumann, Chief Sales and Customer Solutions Officer la MAN Truck & Bus SE, este impresionat: “După câțiva ani foarte dificili, suntem din nou pe drumul spre succes. Am reușit să marcăm puncte cu portofoliul nostru de produse inovatoare și cu serviciile noastre orientate către clienți, acesta fiind unul dintre motivele pentru care exercițiul financiar 2023 ne-a adus în unele cazuri vânzări record. Datorită performanței puternice a echipei din toate domeniile companiei, am reușit să facem față cererii extrem de ridicate în cel mai bun mod posibil și să livrăm mai multe vehicule și motoare decât am făcut-o de ani de zile.”

Vânzările de camioane au avut o evoluție pozitivă, crescând cu 44% de la an la an, ajungând la aproximativ 83.700 de unități. Vânzările de autobuze au crescut, de asemenea, cu 19%, ajungând la aproximativ 5.700 de unități. Toate segmentele au înregistrat o creștere puternică, în special piața autocarelor, care se prăbușise din cauza pandemiei de coronavirus, și-a revenit semnificativ. Vânzările de autocare s-au mai mult decât dublat, ajungând la peste 1.100 de vehicule.

Deoarece MAN a reușit să câștige licitații importante în domeniul autobuzelor urbane și tendința de a achiziționa vehicule electrice cu baterii continuă să se mențină, vânzările de autobuze electrice au crescut în continuare. În timp ce în 2022 au fost vândute 263 de autobuze urbane electrice, această cifră a crescut deja la 771 de vehicule până în 2023. Împreună cu lansarea pe piață a eTruck-ului în octombrie, MAN continuă astfel să urmărească în mod sistematic strategia de decarbonizare a parcului său de vehicule. Până în 2030, jumătate din toate camioanele MAN noi și aproximativ 90% din toate autobuzele urbane noi vor avea un sistem de propulsie cu baterii electrice. De asemenea, se lucrează deja la autocarul electric al viitorului.

Afacerile cu furgonete au crescut, de asemenea, în mod semnificativ. MAN Truck & Bus a depășit chiar și cifrele de dinainte de coronavirus și a livrat mai multe furgonete decât oricând. Aproximativ 26.600 de furgonete au fost predate clienților, ceea ce corespunde unei creșteri de 23%.

Afacerea motoarelor externe poate privi înapoi la al doilea cel mai de succes an din istoria sa, după 2014. Au fost vândute aproximativ 11.600 de motoare, dintre care mai mult de jumătate către clienți din sectorul agricol – pentru utilizare în tractoare sau combine, de exemplu.

Articole similare

Ad