Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asiguratorii s-ar putea eschiva de la acoperirea daunelor provocate de protestatarii francezi

În contextul protestelor din Franța, este bine de știut că majoritatea companiilor de asigurări exclud acoperirea de asigurare din polițele de asigurare de răspundere civilă pentru daunele suferite în timpul demonstrațiilor, revoltelor și revoltelor sociale. Prin urmare, s-ar putea ca orice protest social care duce la orice daune să fie un motiv pentru companiile de asigurări să refuze să plătească.

Convenția CMR exonerează transportatorul de răspundere dacă pierderea, deteriorarea sau întârzierea livrării transportului a fost cauzată de împrejurări pe care nu le-a putut evita și ale căror consecințe nu le-a putut preveni. Astfel, dacă drumul este blocat ca urmare a unui protest sau demonstrație brusc și inopinat și vehiculul este imobilizat sau mărfurile sunt distruse, transportatorul poate fi eliberat de răspundere pentru orice deteriorare a cablurilor și întârziere la livrare. Totuși, trebuie să dovedească că prejudiciul a fost cauzat de împrejurări pe care nu le-a putut evita și ale căror consecințe nu le-a putut preveni.

Transportatorului îi va fi greu să invoce această prevedere atunci când a fost planificat protestul și ar fi putut afla despre asta din comunicatul de presă și ar fi ales o altă rută și astfel să evite paguba. Această situație este de două ori periculoasă pentru transportator, deoarece alegerea unei rute blocate de protestatari ar putea fi tratată de către compania de asigurări ca un comportament grav neglijent și a refuza să plătească despăgubiri.

Articole similare

Ad