Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Miljan Gutovic va prelua funcția de director general (CEO) al Holcim

Consiliul de administrație al Holcim îl numește pe Miljan Gutovic în funcția de director general (CEO) al Holcim, începând cu 1 mai 2024. Miljan Gutovic îl va înlocui pe actualul CEO, Jan Jenisch, care se va concentra pe rolul său de președinte al Consiliul de Administraţie Holcim din luna mai și va conduce activitățile planificate ale Holcim în America de Nord.

Miljan Gutovic, cetățean australian, este membru al Comitetului Executiv al grupului din 2018 și a condus regiunile din Orientul Mijlociu și Africa, precum și Europa și Excelența Operațională. Sub conducerea sa, Holcim și-a consolidat pozițiile pe piață, obținând marje de top în industrie și punând accent pe decarbonizare ca motor de creștere profitabilă.

De asemenea, Miljan Gutovic deține o diplomă de licență în inginerie civilă și un doctorat în știința și ingineria materialelor de la Universitatea de Tehnologie din Sydney.

„Sunt foarte încântat de alegerea Consiliului de Administrație care l-a numit pe Miljan în funcția de director general al Holcim. Este un succesor foarte bine calificat cu un rol esențial în transformarea succesului a Holcim pentru a deveni lider în domeniul soluțiilor inovatoare și durabile pentru construcții. Miljan a consolidat afacerea noastră cu o profitabilitate record în Europa, încheind tranzacții strategice și construind echipe învingătoare. Sunt onorat să candidez pentru realegere în calitate de președinte al Consiliului de Administrație și să conduc listarea planificată în SUA a activității Holcim din America de Nord. Voi continua să îmi dedic toate eforturile pentru părțile interesate și pentru viitorul Holcim.”,

a declarat Jan Jenisch. 

„Mulțumesc Consiliului de Administrație pentru că mi-a acordat încrederea de a conduce Holcim în următorul capitol de succes. În calitate de inginer civil pasionat de industria construcțiilor, Holcim este cea mai bună companie din care fac parte. Odată cu decarbonizarea și tehnologiile avansate care transformă modul în care construim, nu a existat niciodată un moment mai interesant pentru sectorul nostru. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipele Holcim din întreaga lume pentru a ne avansa poziția de lider.”,

a precizat Miljan Gutovic.

Articole similare

Ad