Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Shacman X6000 800 cu o putere de 800 CP devine cel mai puternic camion de serie din lume

Producătorul chinez de camioane Shacman a lansat cel mai puternic ansamblu tractor din lume, titlu deținut anterior de Scania V8 de 770 CP.

X6000 800 este propulsat de un motor Weichai de 16,6 litri Euro-6, care este asociat unei transmisii complet automate Fast Speed cu 16 trepte. Pe lângă faptul că oferă 30 CP în plus față de camioanele Scania cu putere maximă, la 3.750 Nm, are și un cuplu suplimentar de 50 Nm.

Exteriorul exemplarului 6×4 Shacman X6000 800 seamănă izbitor cu cel mai recent Mercedes-Benz Actros. Este o poveste similară și în interiorul cabinei cu podea plată, care dispune de o pereche de ecrane color mari și de un tablou de bord neîmpăcat. Printre dotările de siguranță se numără controlul adaptiv al vitezei de croazieră, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri și avertizarea la părăsirea benzii de rulare.

Shacman face parte din Shaanxi Automobile Holding Group Co. și este prezent în 100 de țări și regiuni de peste mări. Printre acestea se numără Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, America Centrală și de Sud și părți din Europa de Est. Shacman X6000 800 a fost deja introdus pe piețele din China și Rusia și se așteaptă ca acesta să fie produs și în Argentina, pentru America Latină. Scania a deținut titlul de cel mai mare număr de cai-putere timp de puțin peste doi ani, după ce în septembrie 2020 a preluat locul întâi de la FH16 750 de la Volvo, care la rândul său deținuse titlul timp de aproape un deceniu. Există zvonuri conform cărora Volvo ar avea o versiune de 810 CP a FH16-ului său care așteaptă în culise, dar acestea au fost respinse de către Christian Coolsaet, directorul general al Volvo Truck UK și Irlanda.

Articole similare

Ad