Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo FM Low Entry, primul camion Volvo exclusiv electric pentru un transport urban mai curat și mai sigur

Volvo a lansat primul său model de autocamion dezvoltat vreodată doar cu propulsie electrică. Cu o capacitate pentru încărcături grele și o vizibilitate excelentă pentru șofer, FM Low Entry este un camion electric optimizat pentru o conducere sigură și eficientă în zonele urbane.

Pe măsură ce din ce în ce mai multe orașe urmăresc să își îmbunătățească mediul urban prin reducerea nivelurilor de emisii, crește rapid cererea de camioane cu zero emisii de gaze de eșapament care pot satisface aceste noi cerințe ale clienților.

Volvo FM Low Entry, primul model de autocamion, dezvoltat de Volvo, disponibil doar cu propulsie electrică, este propunerea Volvo Trucks pentru a face față unei mari varietăți de sarcini de transport în zonele urbane.

“Acest autocamion cu emisii zero este o completare excelentă a gamei noastre electrice, perfect adaptat pentru transporturile urbane și proiectat cu gândul la șofer. Este puternic, dar ușor de condus și ușor de manevrat. Noul Volvo FM Low Entry este perfect în concordanță cu ambițiile noastre de a ne extinde oferta electrică, permițând și mai multor clienți să își reducă emisiile de carbon”, explică Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Poziția joasă a scaunului oferă șoferului o vizibilitate și un control excelent de jur împrejurul camionului. De altfel FM Low Entry a primit un rating de cinci stele după standardul Direct Vision, care evaluează vehiculele grele care circulă în Londra și care intră în vigoare în al patrulea trimestru al anului 2024*.

Volvo FM Low Entry este foarte versatil și poate fi adaptat pentru a îndeplini cerințele specifice ale transportului de deşeuri, distribuția și construcțiile.

Noul model are la bază modelul FM. Cabina spațioasă a fost coborâtă și mutată mai în față, iar treptele de acces coborâte, podeaua plată şi mânerele de susţinere bine plasate facilitează intrarea și ieșirea din camion. Aceste caracteristici de proiectare creează un mediu de lucru ergonomic, confortabil și eficient pentru șoferii din orașele aglomerate.

Noul FM Low Entry va fi vândut inițial în Europa, inclusiv în Turcia, și în Australia și Coreea de Sud. Startul vânzărilor este în primul trimestru al anului 2024, iar startul producției este în al doilea trimestru al anului 2024.

Volvo FM Low Entry este cel de-al optulea model de autocamion electric din gama Volvo Trucks. Acesta a devenit în 2029 primul producător global care a început producția în serie de camioane electrice grele, iar compania își propune ca 50% din vânzările globale de camioane Volvo noi să fie electrice din 2030. 

Autocamionul este echipat cu sistemul Volvo Dynamic Steering pentru o manevrare uşoară şi vibrații reduse. Sunt disponibile trei opțiuni de scaune: Șofer + 0, 1 sau 3 pasageri. Cu 3 scaune pentru pasageri plasate în partea din spate a cabinei, acestea nu se află în vizorul șoferului. Acest lucru minimizează unghiurile moarte și îmbunătăţeşte vizibilitatea.

– Autocamionul este disponibil cu noul sistem avansat de monitorizare cu camere video de la Volvo.

FM Low Entry este disponibil cu două versiuni de cabină – cabină de dormit (1575 mm înălţime utilă) și cabină de dormit înălţată(1945 mm util) – şi 6 configurații de axe: 4X2, 6X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4.

Cu o masă totală maximă autorizată cuprinsă între 19 şi 32 de tone, noul Volvo FM Low Entry poate atinge o autonomie de până la 200 km, beneficiind de un motor de 330 kWh. Cele 4 pachete de baterii cu o capacitate totală de 360 kWh sunt judicios dispuse în cadrul şasiului cu un ampatament între 3.900 şi 6.000 mm

Autovehiculul se poate încărca atât la o staţie rapidă de 250 kW (DC), cât şi o priză de 43 kW (AC).

Articole similare

Ad