Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Truck & Bus încheie cel mai bun an din punct de vedere al vânzărilor în România

Daimler Truck & Bus încheie încă un an în poziţia de lider al pieţei de camioane noi, atât pe segmentul transporturilor pe distanţe lungi, cât şi pe cel al construcţiilor. Aproape 75% din camioanele vândute în 2023 au fost autotractoare pentru transport pe distanțe lungi, restul fiind autoșasiuri și autotractoare pentru construcții. De altfel, majoritatea autoșasiurilor comercializate în 2023 au fost destinate construcțiilor, fiind livrate doar câteva autospecializate.

În total compania a livrat2.400 de camioane noi, depășind chiar și rezultatele obţinute în 2007, care a fost până acum anul record din punct de vedere al vânzărilor, cu 2.000 de camioane livrate.

Cu cele 2.400 de camioane înmatriculate, Mercedes-Benz deține 25% din piața de camioane noi.

„Pentru 2024 se preconizează o creștere a procentului de livrări de camioane pentru construcții, depășind 25% din total livrări, cât am înregistrat în 2023. Şi asta, evident, fără să pierdem cotă de piață pe distanțe lungi”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Daimler Truck & Bus Romania Mercedes-Benz a livrat aproape 400 de autoşasiuri şi autotractoare pentru construcţii.

Mai mult de jumătate din vânzările Mercedes-Benz au fost realizate cu clienți de flote, care au comandat minimum 20 de unități. Cea mai mare flotă vândută, de aproximativ 300 de unități, a fost către o firmă românească de construcții, iar a doua, de circa 60 de unități, către o firmă de închirieri de camioane de construcţii.

„Pe distante lungi avem 3-4 flote mari de peste 50 de unități și două de distribuție națională de 30-80 de unități. Au mai fost livrate şi trei flote specializate pe transport de mașini, transport de ciment și de combustibil”, a adăugat Valeriu Zaharia. Rezultate bune au fost obţinute şi pe segmentul after-sales, mai mult de jumătate din camioanele noi vândute în 2023 fiind însoţite de contract de service, şi nu orice fel de contract, ci „Complete”, cu acoperire totală a operaţiilor de mentenanţă, piese de uzură şi chiar garanţie extinsă.

Articole similare

Ad