Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Heineken anunță prima călătorie internațională cu un camion electric de marfă în parteneriat cu Einride

  • Foto: Heineken

HEINEKEN și Einride au început o călătorie internațională, făcând un prim pas în tranziția unor practici de transport mai verzi, prin introducerea operațiunilor de transport de marfă alimentate cu energie electrică între fabrica de bere Den Bosch a HEINEKEN din Olanda și centrul de distribuție din Duisburg, Germania.

Astfel, companiile vor reduce emisiile de CO₂ cu aproximativ 930 de tone pe an, contribuind la ambiția companiei HEINEKEN de a atinge emisiile nete de carbon zero în lanțul său valoric până în 2040, logistica reprezentând 12% din amprenta totală de carbon.

Primul stadiu al proiectului implică implementarea completă a ofertei Einride, inclusiv camioane electrice, infrastructură de încărcare și sistemul de operare bazat pe inteligență artificială, Einride Saga. O flotă inițială de 5 camioane de model Mercedes eActros 300 va efectua transporturi zilnic cu zece încărcături complete de circa 540 km pe camion, în timp ce Saga va optimiza rutele cu soluția de încărcare Kempower, minimizând consumul de energie și monitorizând cu precizie reducerea emisiilor. Einride a demonstrat deja o eficiență semnificativă a emisiilor de CO₂ în vehiculele partenerilor săi, contribuind la sustenabilitate în comparație cu alternativele cu motoare diesel.

Această colaborare marchează începutul unei ambiții comune de a reduce și mai mult emisiile și de a promova operațiunile, șoferii și afacerile peste granițe.

„Decarbonizarea logisticii va juca un rol cheie în angajamentele HEINEKEN de a atinge un nivel net-zero. În acest moment, bateria electrică este una dintre tehnologiile cel mai bine poziționate pentru decarbonizarea transportului rutier de mărfuri. Einride are cunoștințele necesare, rețeaua și experiența pentru a oferi servicii de transport electric de mărfuri end-to-end pe termen lung, în condiții competitive. Capacitatea lor de a unii producătorii de echipamente, companiile de transport, șoferii și autoritățile pentru a organiza logistica în cel mai eficient mod în părțile critice ale rețelei noastre îl face un partener excelent.”,

a declarat Arjen van der Woude, Director Aprovizionare Strategică Supply Chain la HEINEKEN.

„La Einride, avem o echipă extrem de ambițioasă și orientată spre sustenabilitate, considerăm că HEINEKEN este un partener ideal pe un drum bine definit pentru reducerea emisiilor. Deoarece acțiunile HEINEKEN în direcția «net-zero» acoperă întregul lanț de valoare, suntem bucuroși să îi ajutăm la atingerea acestui obiectiv prin unirea forțelor într-o călătorie internațională de electrificare.”,

a precizat Robert Ziegler, director general EMEA la Einride.

Articole similare

Ad