Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Timken va achizitiona Groeneveld, imbunatatind platforma de sisteme de lubrifiere

Timken, lider global in productia de rulmenti mecanici si produse de transmisie, a anuntat ca a ajuns la un agrement privind achizitionarea grupului Groeneveld, un important furnizor de solutii automatizate de lubrifiere pentru aproximativ 280 milioane de dolari.
In ultimele 12 luni, pana la 31 mai 2017, vanzarile Groeneveld s-au situat la cca. 105 mil. dolari si este de asteptat ca tranzactia sa fie accentuata la castigurile ajustate pe actiune in 2017. In plus, grupul are un profit puternic de marja, care este asteptat sa accentueze marja EBITDA a companiei Timken, astfel incat aceasta sa fie imbunatatita ca urmare a sinergiilor.
 

„Achizitionarea companiei Groeneveld va extinde si mai mult prezenta noastra in spatiul automatizat de lubrifiere, unde am intrat in 2013, odata cu achizitionarea Interlube“, a declarat Richard G. Kyle, presedinte si CEO al companiei Timken. Sediul central al Groeneveld este in Olanda, in timp ce unitatile de productie se afla in Italia. Compania are si un mic business in domeniul telematic, Groeneveld ICT, care ofera solutii pentru operatorii de flote. La nivel de angajati, grupul numara aproximativ 600 de persoane. In cadrul tranzactiei, Henk Groeneveld, unicul actionar si presedinte non-executiv, se va retrage din companie. Tranzactia se va incheia la inceputul acestei luni.

Articole similare

Ad