Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Colliers: Anul 2024 va fi începutul unei noi ere pentru crearea de valoare în sectorul imobiliar comercial european?

După un an plin de provocări, un nou raport Colliers prognozează că 2024 va fi începutul a trei ani transformativi pentru piața imobiliară comercială (CRE), aducând oportunități de creare de valoare pentru ocupanți și investitori.

Mai mulți experți Colliers, din cadrul echipei EMEA Occupier Services, au prezentat un raport”Engage, activate and accelerate performance: next generation real estate strategies”, menit să ofere îndrumări valoroase pentru ocupanții corporativi și părțile interesate din industrie cu privire la modul în care îşi pot maximiza performanța portofoliului lor imobiliar pentru a face față condițiilor de piață CRE, aflate într-o rapidă schimbare și a valorifica oportunitățile de investiții, angajamentele ESG și strategiile privind experiența la locul de muncă.

„Industria imobiliară comercială (CRE) încearcă să echilibreze considerente complexe și, uneori, opuse”,

a declarat Andrew Hallissey, director general executiv pentru Occupier Services, Colliers EMEA.

„De la cereri de flexibilitate, la noi reglementări și la revenirea unui mediu cu dobânzi ridicate, nu putem nega că aceste dinamici de funcționare reprezintă provocări semnificative pentru noi toți – dar și o oportunitate reală de a transforma modul în care ne desfășurăm cu toții activitatea în oportunități de a crea un mediu de valoare în 2024 și dincolo de această dată.”

Principalele oportunități de creare de valoare evidențiate de Colliers pe piața imobiliară comercială europeană

1. Creșterea impulsului de modernizare a stocului imobiliar existente pentru a sprijini angajamentele ESG și pentru a evita ca activele să devină blocate din cauza emisiilor ridicate de carbon.

2. Creșterea oportunităților de cumpărare pentru investitorii imobiliari și ocupanții corporativi care doresc să profite de randamentele mai mari, de bilanțurile puternice ale companiilor și de oportunitățile de piață în urma erodării valorilor activelor imobiliare în cursul lui 2023.

3. Mai multe companii care construiesc și încurajează reziliența întreprinderilor prin intermediul unui portofoliu imobiliar flexibil și al unei strategii flexibile privind locurile de muncă.

4. O continuare a reimaginării locului de muncă (fizic și virtual) ca o pârghie cheie pentru atragerea și păstrarea talentelor, care permit strategii de lucru hibride reflectând schimbările organizaționale și sociale continue.

5. Utilizarea transformatoare a datelor și a inteligenței artificiale pentru a adapta informații cu privire la ocuparea și utilizarea proprietăților imobiliare, strategia de investiții CRE și creșterea eficienței în mediul construit.

Articole similare

Ad