Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în ACI Calafat!

CNAIR a anunțat că astăzi, 15.02.2024, în Agenția de Control și Încasare din punctul vamal Calafat a fost deschisă o bandă de circulație numai pentru autovehiculele înmatriculate într-un stat din Uniunea Europeană. Pe cealaltă bandă existentă va fi permisă circulația pentru toate vehiculele, indiferent de statul de înmatriculare.

De vineri, 16.02.2024, o astfel de bandă de circulație, dedicată autovehiculelor înmatriculate în UE, va fi deschisă și în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac II și Borș II.

Benzile dedicate în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu vor fi funcționale după implementarea noului sistem de preselecție a camioanelor, care presupune inclusiv instalarea unui cântar suplimentar. CNAIR menționează că pe benzile inscripționate EU vor putea circula numai camioanele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe benzile inscripționate ALL TRUCKS vor putea circula atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate  în state membre UE, dacă benzile inscripționate EU sunt suprasolicitate sau banda ALL TRUCKS este liberă.

Articole similare

Ad