Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Flotte Hamburg pune în funcțiune o nouă navă pilot de transfer

Flota din Hamburg începe noul an cu atribuirea unui contract pentru o navă de transfer pilot nouă. În urma unui proces de licitație competitivă în întreaga Europă, Baltic Workboats AS din Estonia a primit contractul pentru construirea navei, care va măsura aproximativ 18 m lungime și va fi denumită “Hamburg Pilot 1”. Costul estimat pentru construcția noii nave este de aproximativ trei milioane de euro, fiind disponibilă opțiunea de a comanda o a doua navă pilot de transfer cu același design.

Procesul de achiziție a fost supervizat de departamentul “Construcții noi și inovare” al Flotte Hamburg, în strânsă colaborare cu Frăția piloților din portul Hamburg. Selectarea modelului de navă a avut ca prioritate capacitatea operațională maximă pentru serviciile de transfer al piloților și manevrabilitatea ridicată în zona portuară. La fel ca în cazul noilor construcții puse în funcțiune anul trecut de flota din Hamburg pentru poliția căilor navigabile, este utilizat din nou un tip de navă testat și experimentat.

Karsten Schönewald, directorul general al Flotte Hamburg, explică: “Forma inovatoare a prova navei permite străpungerea valurilor, astfel încât corpul navei este ridicat mai puțin de valuri. Acest lucru sporește semnificativ confortul echipajului și al piloților de la bord, reducând în același timp generarea de valuri de către nava de transfer pilot în sine.” După finalizare, Hamburg Pilot 1 va înlocui Lotse 3, iar livrarea noii nave este programată pentru 2025.

Protecția mediului rămâne o prioritate absolută pentru toate noile construcții ale Flotte Hamburg: noua navă pilot de transfer va fi dotată cu cea mai recentă tehnologie de tratare a gazelor de eșapament, împreună cu combustibilul sintetic GTL (gas-to-liquids). Tehnologia și designul navei au ca scop reducerea la minimum a consumului de combustibil. În conformitate cu noua strategie de emisii zero a flotei, nava va trece în cele din urmă la funcționarea cu combustibili nepoluanți, fără a fi nevoie de modificări tehnice. Henrik Lüders, pilot-șef al Asociației piloților din portul Hamburg, își exprimă satisfacția față de construcția noii nave de transfer pilot, declarând: “În calitate de frăție a piloților, suntem implicați îndeaproape în planificarea acestei nave și suntem încrezători că noua navă va îmbunătăți operațiunile noastre de transfer din Hamburg, făcându-le mai sigure, mai eficiente, mai ecologice și mai fiabile.”

Articole similare

Ad