Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nissan anunță rezultatele din al treilea trimestru pentru anul fiscal 2023

Nissan Motor Co a anunțat cifrele privind producția, vânzările și exporturile anul calendaristic 2023.

Aspecte financiare importante din perioada aprilie-decembrie

Pentru primele nouă luni ale anului fiscal, venitul net consolidat a fost de 9,171 trilioane de yeni, profitul operațional consolidat a fost de 478,4 miliarde de yeni, iar marja profitului operațional a fost de 5,2%. Profitul net pentru cele nouă luni a fost de 325,4 miliarde de yeni.

Performanța pentru perioada analizată s-a îmbunătățit de la an la an, iar compania rămâne pe drumul cel bun pentru o creștere profitabilă pe întregul an, reflectând progresul constant realizat în timpul planului de transformare a afacerii Nissan NEXT. Creșterea veniturilor și a profitului operațional a fost determinată în principal de îmbunătățirea vânzărilor de unități și de optimizarea prețurilor în regiunile cheie.

Rezultatele financiare ale Nissan pentru primele nouă luni ale anului fiscal 2023 sunt calculate conform metodei de contabilizare a punerii în echivalență pentru societatea mixtă Nissan din China. Pe o bază pro forma de management, care include consolidarea proporțională a rezultatelor de la operațiunea de asociere în participațiune a Nissan în China, profitul operațional a fost de 487,1 miliarde de yeni, echivalentul unei marje operaționale de 5,0%.

Aspecte financiare din trimestrul al treilea

Pentru perioada de trei luni până la 31 decembrie 2023, venitul net consolidat a fost de 3,108 trilioane de yeni, profitul operațional consolidat a fost de 141,6 miliarde de yeni, reprezentând o marjă de profit operațional a fost de 4,6%.

Perspective pentru anul fiscal 2023 Nissan și-a ajustat previziunile privind volumul de vânzări pentru întregul an de la 3,7 milioane la 3,55 milioane de unități, din cauza unor perturbări temporare ale logisticii și a intensificării concurenței. Cu toate acestea, compania menține neschimbate perspectivele privind performanța sa financiară, reflectând impactul asupra veniturilor și profitului din ipotezele actualizate privind cursul valutar.

Articole similare

Ad