Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fondatoarea Simona Kijonková părăsește conducerea Grupului Packeta după 13 ani de activitate

  • Foto: Zásilkovna

Simona Kijonková, fondatoarea Packeta Group, compania-mamă a grupului de logistică și tehnologie ceh Zásilkovna, a renunțat la conducerea Packeta după 13 ani de la fondarea companiei în 2010. În decembrie 2023, Packeta a fost achiziționată de noi investitori CVC Capital Partners și Emma Capital, cu sprijinul de capital din partea R2G.

Potrivit companiei, Erich Čomor va prelua rolul de CEO al Grupului Packeta. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 7,25 miliarde CZK (aproximativ 286 milioane de euro), astfel și a dublat EBITDA față de 2022, menținându-se profitabilă pe termen lung.

Simona Kijonková, fondatoarea Packeta Holding, a adăugat că nu este ușor să părăsească poziția de CEO după 13 ani, exprimându-și afecțiunea pentru companie și angajați. De asemenea, a mărturisit că lasă conducerea Packeta Holding în mâinile managerului experimentat Erich Čomor, urându-i succes în noua sa poziție după finalizarea tranzacției. După vânzarea a 100% din acțiunile ei și ale soțului ei, Kijonková intenționează să se concentreze asupra afacerii și investițiilor. Cu anii de experiență în afaceri și management, dorește să se implice în mai multe proiecte care vor ajuta și alte companii să se dezvolte și să atingă succesul.

Procesul de căutare a investitorilor pentru Packeta Group a început în primăvara anului trecut și a fost gestionată de consilierii financiari CORPIN (reprezentând JSK Investments) și IMAP REDBAENK (reprezentând ceilalți acționari), precum și de consilierii juridici Havel Partners, HLADKY.LEGAL și AXIALIS LEGAL. Serviciile de due diligence ale furnizorilor au fost asigurate de CMS Cameron McKenna Nabaro Olswang, Ernst & Young și Boston Consulting Group. Căutarea a atras numeroase oferte de investiții din partea mai multor investitori financiari de prestigiu, în special din grupuri internaționale importante.

Zásilkovna, filiala Packeta Group fondată în 2010 de Simona Kijonkova, s-a extins în șapte țări europene și numără peste 2.000 de angajați. Packeta Group dispune de o rețea extinsă în peste 15.000 de puncte de distribuție proprii, incluzând 6.000 de Z-Boxes, puncte de distribuție automată.

„Sunt mândră de întreaga echipă Packeta, alături de care am reușit să construim în doar 13 ani unul dintre cei mai puternici jucători în logistica comerțului electronic din regiunea noastră. Predăm o companie solidă din punct de vedere financiar, lider în domeniul său în Republica Cehă și Slovacia, cu livrări în 33 de țări, fiind un brand îndrăgit de zeci de milioane de clienți. Aș dori să le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru energia, entuziasmul și angajamentul lor, în special în ultimii ani foarte dificili, din care am ieșit cu succes în ciuda crizei economice și a celei de covid. Aș dori să mulțumesc întregii conduceri actuale a companiei și partenerilor mei pentru angajamentul și sprijinul acordat în timpul procesului de ieșire, care a durat aproape un an.”,

a declarat Simona Kijonková, fondatoarea Zásilkovna.

„Simona Kijonková a creat una dintre cele mai de succes și mai inspirate companii din Europa Centrală. Mulțumită ei, astăzi milioane de clienți își pot ridica în mod convenabil coletele de la mii de puncte de predare și Z-Boxes din Republica Cehă, Slovacia și alte țări. Este o mare onoare pentru mine să preiau rolul ei după finalizarea tranzacției, să accelerez creșterea rețelei de distribuție și a rețelei de parteneri și să întăresc poziția Packeta ca primă alegere a clienților și liderul incontestabil în livrarea de colete.”,

a adăugat Erich Čomor, CEO desemnat al Grupului Packeta.

Articole similare

Ad