Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental, campioană în cadrul ADAC Summer Tire Test

  • Foto: Continental

La 27 februarie 2024, anvelopele PremiumContact 7 ale companiei Continental, produse la Timișoara, au ocupat prima poziție în cadrul testului anual de anvelope de vară organizat de cluburile auto ADAC (Germania), ÖAMTC (Austria) și TCS (Elveția).

Lansată anul trecut, anvelopa premium a dominat performanțele pe suprafețe atât umede, cât și uscate, reușind depășirea a 15 competitori în categoria de dimensiuni 215/55 R 17.

În cadrul testului de uzură, anvelopa PremiumContact 7 a evidențiat un consum de carburant foarte bun și o abraziune redusă. Potrivit evaluărilor de la 20 februarie 2024 de pe www.adac.de, ratingul general de mediu al acestei anvelope se situează în prima treime dintre anvelopele testate. Performanța de mediu rezultând un procent de 30% în punctajul total acordat de cluburile auto.

Continental Anvelope Timișoara are o experiență de aproape 25 de ani, producând și livrând peste 300 de milioane de anvelope către clienții săi la nivel global. De asemenea, uzina produce o gamă largă de anvelope pentru automobile și vehicule utilitare ușoare, având dimensiuni cuprinse între 13 și 20 de țoli. Aceasta include anvelope de înaltă performanță (UHP – Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice și anvelope destinate vehiculelor comerciale ușoare (VAN), acoperind astfel cerințele variate ale pieței.

În privința distanțelor de frânare pe drumurile uscate, anvelopa PremiumContact 7 a excelat, reușind să oprească mașina în doar 35 de metri de la o viteză de 100 km/h. Pe drumuri umede, rezultatele au fost impresionante, cu o oprire la doar 28 de metri de la 80 km/h, în timp ce ocupanții următoarelor poziții au obținut un rezultat cu aproape doi, trei metri mai mult la distanța de frânare. În testul de manevrabilitate pe uscat, anvelopa a demonstrat o reacție excelentă la viraje și s-a comportat fiabil în schimbările bruște de direcție. Potrivit ADAC, mașina echipată cu aceste anvelope a fost caracterizată ca fiind „sigură și ușor de manevrat pe carosabilul umed”.

ADAC și organizațiile afiliate din Austria și Elveția au testat 16 modele de anvelope internaționale, cu accent pe dimensiunea 215/55 R 17, potrivită pentru SUV-uri și vehicule de pasageri de dimensiuni medii.

„La testul din acest an, anvelopele Continental PremiumContact 7 au definit standardul de referință atât pe drumurile cu carosabil uscat, cât și pe cele cu carosabil umed, asigurându-și astfel ratingul de top”,

au subliniat experții.

Articole similare

Ad