Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stellantis Pro One extinde oferta de pile de combustie cu hidrogen prin producția internă de vanuri medii și mari

Gama de vehicule comerciale Stellantis Pro One își extinde capacitățile de producție a vehiculelor cu pile de combustie pe bază de hidrogen, cu producția internă care începe acum atât pentru ofertele de vanuri de dimensiuni medii, cât și pentru cele mari, la Hordain (Franța) și, respectiv, Gliwice (Polonia), sporind oferta de vehicule cu emisii zero a companiei. Linia extinsă și creșterea producției interne, la scară industrială, de furgonete cu pile de combustie contribuie la consolidarea poziției Stellantis ca lider incontestabil în ceea ce privește propulsia cu emisii zero pentru vehiculele comerciale din Europa.

Stellantis și mărcile sale valorifică o gamă completă de tehnologii avansate de propulsie electrificată, siguranță, ADAS și conectivitate pentru a oferi un mediu lipsit de stres pentru șoferi și un partener de afaceri de încredere pentru proprietarii de vehicule comerciale. Stellantis Pro One are o amprentă puternică de producție de vehicule comerciale pentru a-și susține poziția de lider european, cu locațiile din Mangualde (Portugalia), Vigo (Spania) și Ellesmere Port (Marea Britanie) pentru vanuri compacte K9, Hordain (Franța) și Luton (Marea Britanie) pentru vanuri de dimensiuni medii K0 și Atessa (Italia) și Gliwice (Polonia) pentru vanuri de dimensiuni mari.

Destinate să susțină utilizarea intensivă de către clienți, versiunile cu pile de combustie ale camionetelor comerciale se bazează pe tehnologia utilizată în variantele BEV cu emisii zero ale vehiculelor, cu avantajele suplimentare ale timpilor scurți de realimentare și fără a sacrifica capacitatea de încărcare utilă. Pentru furgonetele de dimensiuni medii, o a doua generație a sistemului de pile de combustie oferă o autonomie record în segment de până la 400 km și un timp de realimentare de mai puțin de patru minute. În cazul camionetelor mari, adăugarea tehnologiei pilelor de combustie aduce o autonomie de până la 500 km și un timp de realimentare de numai 5 minute.

Stellantis va dispune de opt versiuni de furgonete de dimensiuni medii și mari cu pile de combustie pe hidrogen produse intern: Citroën ë-Jumpy și ë-Jumper, Fiat Professional E-Scudo și E-Ducato, Opel/Vauxhall Vivaro și Movano, și Peugeot E-Expert și E-Boxer. Tehnologia pilelor de combustie pe bază de hidrogen joacă un rol important în foaia de parcurs a sistemului de propulsie fără emisii Stellantis. Lansat în 2021, Stellantis este primul producător din lume care va comercializa acest tip de vehicul. În 2023, Stellantis a devenit acționar în proporție de o treime în Symbio, o companie lider în domeniul tehnologiei hidrogenului, cu operațiuni în Europa și Statele Unite.

Articole similare

Ad