Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Göteborg a fost desemnată cea mai bună locație logistică din Suedia

Regiunea Göteborg este pe primul loc în clasamentul anual al celor mai bune locații logistice din Suedia, realizat de revista suedeză Intelligent Logistics. În calitate de cel mai mare centru de transport de mărfuri din Suedia, portul Göteborg joacă un rol crucial în cadrul acestui premiu, care este acordat din 2001. Este pentru a 23-a oară când regiunea Göteborg se află în fruntea listei.

“Suntem încântați și mândri să fim numiți încă o dată cea mai bună locație logistică din Suedia. Împreună cu ceilalți actori din domeniul logisticii din regiune, am lucrat din greu pe tot parcursul anului pentru a crea condiții suplimentare pentru un centru de transport de marfă inovator și în continuă creștere, care consolidează competitivitatea comerțului exterior suedez atât la nivel regional, cât și național”, a declarat Jacob Minnhagen, Senior Market Development Manager la Autoritatea Portuară din Göteborg.

Mai mult de 55% din traficul total de containere din Suedia este gestionat în Portul Göteborg, iar creșterea volumului este stabilă. După 13 trimestre consecutive de creștere a volumului de containere, portul a atins un rezultat record pentru întregul an 2023, cu 914.000 de containere manipulate. Intelligent Logistics subliniază, de asemenea, faptul că UE a dat autorizația pentru un șenal navigabil mai adânc pentru portul Göteborg, ceea ce înseamnă o pregătire pentru viitor cu o flexibilitate sporită și capacitatea de a găzdui nave care sunt atât mai mari, cât și mai încărcate decât este posibil în prezent. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a proiectului va avea loc la 8 aprilie.

Oportunități bune de stabilire

Accesul la zonele logistice este crucial pentru funcționalitatea unei regiuni logistice și, prin urmare, este un criteriu de evaluare important în desemnarea celei mai bune locații logistice din Suedia Revista remarcă faptul că în prezent există în regiune o mulțime de terenuri construibile pentru logistică, inclusiv în imediata vecinătate a portului, precum și în Mölndal și în jurul Landvetter. Suprafețe noi de 780.000 mp în ultimii cinci ani și încă 182.000 mp în 2024 sunt factori care contribuie la menținerea regiunii Göteborg pe primul loc, conform evaluării Intelligent Logistics.

“Suntem mai multe părți care colaborăm în regiunea noastră. De exemplu, avem o colaborare strânsă cu Aeroportul Swedavia Landvetter, cu Business Region Borås și cu Business Region Göteborg pentru a ne consolida împreună ca o regiune atractivă pentru unitățile de afaceri. Aici există forță de muncă competentă, o infrastructură bună, terenuri construibile, pregătite pentru stabilirea atât astăzi, cât și în viitor”, a mai comentat Jacob Minnhagen. Renumita listă a celor mai bune locații logistice din Suedia este publicată din 2001, iar portul Göteborg s-a clasat pe primul loc de 23 de ori din 24. Clasamentul se bazează pe accesul la zonele logistice, fluxuri/geografie, infrastructură, acces la piață, competență și climatul de colaborare din regiune. Regiunea Göteborg primește primul loc pe listă, alături de regiunea Helsingborg. Regiunea Jönköping/Nässjö s-a clasat pe locul al treilea.

Sursa foto: Gothenburg Port Authority

Articole similare

Ad