Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amazon extinde resursele de decarbonizare la sectorul transportului rutier

Echipa Amazon susține că rețeaua lor de transport rămâne unul dintre cele mai importante aspecte ale planului lor de decarbonizare. Aceștia au abordat, de asemenea, aspecte specifice legate de condițiile favorabile necesare, cum ar fi capacitatea rețelei și disponibilitatea rețelei, pentru a planifica și a crește la scară largă vehiculele cu emisii zero.

Deși în noiembrie anul trecut a fost prezentat un plan de rețea la nivelul UE, există îngrijorări serioase că acesta ar putea să nu fie suficient pentru a asigura condițiile favorabile necesare pentru ca decarbonizarea sectorului transportului rutier să se materializeze în ritmul și la nivelul preconizate de UE.

Amazon a creat un instrument open-source, CHALET (Charging Locations for Electric Trucks), pentru a ajuta industria, guvernele, operatorii de rețele electrice și autoritățile locale să identifice locațiile prioritare pentru infrastructura de încărcare a camioanelor în Europa. Instrumentul este disponibil publicului, iar utilizatorii interesați pot găsi codul open-source în GitHub, sub numele de depozit “chalet-charging-charging-location-for-electric-trucks”.

O nouă facilitate de așteptare pentru șoferii de camion

De asemenea, cu sprijinul comunității și al autorităților locale, Amazon a inaugurat recent o parcare și o zonă de așteptare dedicată, în apropierea centrului său de îndeplinire, pentru șoferii care își așteaptă camioanele pentru a fi încărcate/descărcate sau pentru întâlnirile viitoare. Zona de așteptare este dotată cu instalații sanitare, dușuri și o zonă de odihnă comună cu un cuptor cu microunde și un aparat de cafea.

Europa suferă de o lipsă cronică de șoferi profesioniști de camion. În lipsa unor măsuri semnificative, se estimează că Europa va avea 745.000 de posturi de șoferi de camion neocupate (17% din totalul posturilor) până în 2028. Îmbunătățirea condițiilor de muncă ale șoferilor și, prin extensie, a atractivității profesiei, se află în centrul eforturilor Amazon de a rezolva problema lipsei de șoferi. În timp ce industria își face partea sa, guvernele și autoritățile trebuie, de asemenea, să își accelereze eforturile pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și accesul la această profesie.

Articole similare

Ad