Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Perspective privind transportul maritim de mărfuri: Oferta va continua să depășească cererea; previziunile privind tarifele de transport de marfă pentru 2024 rămân optimiste

Anul 2024 va fi din nou un an record, cu o capacitate nouă estimată la 3 milioane de TEU care va intra pe piață. Această combinație de capacitate disponibilă excesivă și cerere scăzută indică o supracapacitate extremă pe piață. Prognoza indicelui Drewry privind oferta/ cererea pentru 2024 este de 74,3, cel mai mic scor Drewry privind oferta/ cererea raportat vreodată. Pentru referință, 100 este valoarea de referință pentru “Echilibrul pieței”.

Orice valoare sub 100 reprezintă faptul că oferta depășește cererea. Acest mediu de cerere/ofertă va duce probabil la niveluri foarte scăzute ale tarifelor, la o creștere a gestionării capacității transportatorilor prin intermediul unor plecări în gol, a unor curse lente, a ajustării disponibilității și frecvenței corzilor de navigație, printre altele, pentru a încerca să mențină tarifele la un nivel care să le permită transportatorilor să rămână profitabile.

sursa foto: UPS

Articole similare

Ad