Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În Olanda mai este nevoie de 4.400 de locuri de parcare pentru camioane

Asociația olandeză de transport și logistică TLN amintește că, odată cu creșterea volumelor de mărfuri transportate rutier la nivel internațional, este tot mai greu de găsit locuri de parcare, iar șoferii sunt nevoiți să stea pe banda de urgență. Problema există în Olanda de câțiva ani, iar un raport din 2023 al Ministerului Infrastructurii și Gospodăririi Apelor arată că mai este nevoie de 4.400 de locuri, cele mai mari deficite fiind în Brabant, Limburg și Gelderland.

De aceea șoferii trebuie să caute mult timp un loc unde să se odihnească sau să petreacă noaptea și astfel depășesc timpul de condus și riscă amenzi. Iar camioanele parcate pe banda de urgență sau în alte spații improprii pot crea situații periculoase pe șosele.

TLN face de mult timp lobby pentru mai multe locuri de parcare și crede că este normal ca poliția și Direcția Generală Lucrări Publice și Gospodărirea Apelor să intervină când văd camioane parcate pe banda de urgență. Pe de altă parte, este de acord că și pentru șoferi este dificil să aleagă între a respecta timpul de condus și a parca pe banda de urgență, pe de o parte, și a căuta în continuare un loc de parcare și a lua o amendă de sute de euro pentru depășirea programului de condus (mult mai mare decât amenda pentru parcare în loc interzis), pe de altă parte.

TLN are un parteneriat cu ministerul și cu autoritățile din mai multe provincii, inclusiv Brabant, pentru a încerca să construiască noi parcări de camioane, dar lucrurile merg greu, mai ales că municipalitățile nu vor întotdeauna să coopereze.

Iar situația, mai arată TLN, nu este diferită nici în alte state europene.

Sursa foto: TLN

Articole similare

Ad