Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Două noi macarale mobile Liebherr LHM 280 au sosit în portul Gdansk

Portul Gdańsk Eksploatacja S.A. investește în echipamente de manipulare moderne și eficiente. Macaralele, pe care compania le-a comandat în 2023, au sosit la Gdańsk săptămâna trecută. Acestea vor crește capacitatea de manipulare a celei mai mari companii de operatori din portul interior. Noile macarale ale PG Eksploatacja au o capacitate maximă de ridicare de 84 de tone și o rază de acțiune de 40 m. Lucrând în tandem, acestea vor putea manipula încărcături cu o greutate de până la 100 de tone.

Nava Rolldock Storm a acostat la cheiul Szczecin, unde au fost descărcate utilajele. În cele din urmă, acestea vor funcționa tot acolo. Noile echipamente vor permite companiei să își extindă operațiunile și să întreprindă mai multe operațiuni de manipulare a pieselor grele, a încărcăturilor de proiect, a structurilor de oțel și a mașinilor și vehiculelor.

Macaralele LHM 280 vor crește, de asemenea, rata de manipulare a mărfurilor în vrac. Utilajele sunt acționate de motoare diesel care respectă standardele UE Stage V/EPA Tier 5 final. Macaralele sunt potrivite pentru manipularea, printre altele, a încărcăturilor în vrac (cum ar fi cereale sau cărbune) și a bobinelor (c-hooks) și au, de asemenea, un dispozitiv universal de împrăștiere a containerelor.

Livrarea noilor macarale către Exploatarea Portuară din Gdansk, reprezintă o altă investiție în suprastructură realizată în ultimele luni. Anul trecut, compania a luat în primire trei macarale mobile Liebherr LHM 550, care sunt în funcțiune la cheiul Dworzec Drzewny. Port Gdański Eksploatacja este cel mai mare și mai versatil operator de manipulare din portul Gdańsk. Acesta dispune de 8 chei în portul interior cu o lungime operațională totală de 5 km. În 2023, compania a manipulat peste 6 milioane de tone de mărfuri (cărbune și cocs, oțel și produse din oțel, fier vechi, structuri, mașini, automobile, îngrășăminte).

sursa foto: portul Gdansk

Articole similare

Ad