Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ANOFM: Peste 52.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național, iar 252 prin intermediul rețelei EURES

Potrivit datelor furnizate de agenții economici, înregistrate în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la nivel național există un total de 52.331 de locuri de muncă vacante.

Acestea acoperă diverse domenii și niveluri de calificare și reflectă oportunități pentru cei care se află în căutarea unui loc de muncă din diferite sectoare ale economiei. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile pentru posturile de curier (4.259); muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.881); agent de securitate (2.848); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (2.338); manipulant mărfuri (2.001); lucrător comercial (1.888); ambalator manual (1.815); muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții (1.049); dulgher – restaurator (1.011); conducător auto transport rutier de mărfuri (947); ajutor bucătar (924) etc.

Din totalul locurilor de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.539 sunt adresate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; agent de vânzări; consilier/expert/inspector/referent de specialitate financiar-contabilitate; programator; administrare cont etc.), 8.130 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent servicii client; conducător auto transport rutier de mărfuri; asistent maternal; operator introducere, validare și prelucrare date etc), 10.801 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; lăcătuș mecanic; ambalator manual; șofer de autoturisme și camionete; confecționer asamblor articole din textile etc.), restul de 30.861 de locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (curier; agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecțiilor etc).

Baza de date este actualizată în timp real în funcție de informațiile furnizate de angajatori, așa cum și valabilitatea ofertelor și numărul de repartiții emise pentru ocuparea acestor poziții. Persoanele interesate pot accesa oferta locurilor de muncă vacante la nivel național prin intermediul site-ului www.anofm.ro, în secțiunea dedicată acestui scop.

252 de locuri de muncă sunt vacante în Spațiul Economic European 

Prin intermediul rețelei EURES România, angajatorii din Spațiul Economic European oferă un total de 252 locuri de muncă vacante. Din acest total, Spania are disponibile 66 locuri de muncă, care includ poziții pentru lucrători în agricultură (pentru culesul fructelor roșii) și ingineri specializați în domeniul feroviar. Totodată, Finlanda – 39 locuri de muncă pentru: mașiniști CNC; medic generalist (servicii de gardă); asistent medical autorizat; medic generalist;

medic generalist (servicii de gardă); asistent medical autorizat; medic generalist; Germania – 32 locuri de muncă pentru: tehnician în mecatronică auto (carosier auto); muncitor în producție; tehnician service; mecatronist; lucrători în producție – procesare produse din carne; tehnician electronist; fizioterapeut; sudor; Letonia – 30 locuri de muncă pentru: sudor; Malta – 28 locuri de muncă pentru: inginer automatizare asigurarea calității; manageri dezvoltare afaceri; șofer taxi; bucătar; Danemarca – 25 locuri de muncă pentru: sudor; tehnician industrial; Belgia – 14 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat în agricultura (pentru recoltarea de căpșuni); tehnician rețele de telecomunicații; macaragiu; electrician tensiune medie; electrician iluminat stradal; Suedia – 10 locuri de muncă pentru: măcelar/tranșator; Austria – 5 locuri de muncă pentru: tehnician producție; Norvegia – 3 locuri de muncă pentru: supraveghetor ferma; bucătar.

Persoanele interesate să găsească locuri de muncă în Spațiul Economic European pot consulta ofertele disponibile accesând www.anofm.ro/EURES. De asemenea, cei interesați se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă din domiciliu sau reședință, pentru a primi asistență și informații suplimentare. Datele de contact ale acestor agenții pot fi găsite pe site-ul www.anofm.ro.

Articole similare

Ad