Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gala Tranzit, Oradea: Sistemul RO eTransport va aduce haos în transporturile internaționale de marfă dacă nu va fi revizuit în anumite puncte

Sistemul RO e-Transport, alături de RO e-Factura și SAF-T, este parte a procesului de digitalizare accelerată a administrației fiscale, demarat și susținut de Guvernul României, cu scopul de a combate evaziunea fiscală.

Dacă majoritatea firmelor de transport și logistică este de acord cu principiul că digitalizarea este necesară pentru a aduce corectitudine în piață, dar și pentru a ușura activitatea agenților economici, aceștia din urmă sunt de părere că forma actuală a legii aduce multe bătăi de cap și chiar alungă investitorii.

Conferința premergătoare Galei Tranzit de premiere a operatorilor logistici, care va avea loc la Oradea, pe 4 aprilie, aduce în prim-plan problemele și soluțiile întrevăzute de specialiști din supply-chain în aplicarea RO eTransport.

Andreea Mureșeanu (Selgros) și Daniel Radu (KLG Europe), ambii vicepreședinți ARILOG, vor prezenta cazuri particulare ale aplicării RO e-Transport pentru importuri și exporturi de bunuri, recepții parțiale de marfă, livrări multi-drop sau retururi de marfă, iar Ana-Maria Iordache (Partener D & B David și Baiaș S.C.A) va oferi detalii despre acțiuni de control ale ANAF pe RO e-Transport și litigiile iscate după unele astfel de controale.

Augustin Hagiu (FORT) va oferi, de asemenea, noutăți despre discuțiile reprezentanților societății civile cu Ministerul Finanțelor Publice și ANAF pe tema RO e-Transport, RO e-Factura și RO e-Sigiliu.

Experiența speakerilor pe acest subiect îi va ajuta cu siguranță pe producătorii, retailerii și operatorii de logistică din Oradea, mulți dintre ei anunțându-și prezenta la evenimentul Tranzit.

Peste 400 de specialiști ai industriei de transport, logistică, producție și retail și-au anunțat prezența la conferința Tranzit de la Oradea.

Programul integral al evenimentului poate fi consultat aici: https://traficmedia.ro/gala-logistica-2024/

Articole similare

Ad