Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bridgestone EMEA a obținut din nou prestigiosul calificativ Platinum în cadrul evaluării de sustenabilitate EcoVadis 2023

Bridgestone EMEA a fost recunoscută pentru angajamentul său în sustenabilitate, obținând pentru a treia oară consecutiv calificativul Platinum de la EcoVadis, o platformă renumită de evaluare a sustenabilității. Această recunoaștere poziționează Bridgestone EMEA în primele unu la sută din cele 130.000 de companii evaluate de EcoVadis la nivel global în 220 de sectoare industriale.

Bridgestone EMEA a parcurs un drum impresionant în domeniul sustenabilității, începând cu un rating de argint și clasându-se în primele 12 la sută poziții la nivel global în 2015, în timp ce era evaluată de EcoVadis pentru prima dată. De atunci, compania a evoluat constant, atingând primele 7 la sută poziții în 2016 și apoi primele 4 la sută în 2018. În 2019, a obținut statutul Gold, iar în 2021 a fost recunoscută cu statutul Platinum, evidențiindu-se ca un lider în domeniul sustenabilității conform evaluărilor EcoVadis.

Ghidat de cadrul său global de sustenabilitate corporativă și de angajamentul Bridgestone E8, compania Bridgestone își propune să-și indeplinească soluțiile sustenabile până în 2050. Ratingul Platinum EcoVadis pentru 2023 a marcat un alt pas în această direcție. Anul acela a fost deosebit pentru Bridgestone EMEA, evidențiindu-se prin:

Instalarea a 21.000 de panouri solare la fabrica Bridgestone din Burgos, Spania (una dintre cele mai avansate fabrici ale companiei în ceea ce privește tranziția energetică), obținând acum electricitate direct de la soare, reprezentând 10-14% din consumul de electricitate al acesteia.

Continuarea promovării sustenabilității prin intermediul lanțului de aprovizionare al companiei, datorită – printre alte măsuri – inițiativei inovatoare și premiate a Bridgestone EMEA de finanțare a lanțului de aprovizionare sustenabil, care oferă furnizorilor finanțare pe baza ratingului de sustenabilitate EcoVadis. De când s-au alăturat programului, 20% dintre furnizorii înscriși și-au îmbunătățit propriile scoruri EcoVadis, iar 36% au atins un nivel avansat.

Publicarea raportului inaugural al Bridgestone EMEA privind diversitatea, echitatea și incluziunea (DE&I), care prezintă ambițiile și acțiunile companiei pentru a face ca Bridgestone să fie mai reprezentativă pentru societatea pe care o deservește în anii următori

Multiple proiecte și inițiative în cadrul Programului Global Bridgestone pentru Siguranță Rutieră, care are ca scop să facă drumurile din lume mai sigure și să sprijine obiectivul Națiunilor Unite de a reduce la jumătate numărul deceselor și vătămărilor rutiere până în 2030.

Activitățile din EMEA au inclus evenimente de verificare a anvelopelor, traininguri de siguranță rutieră și programe de educație care au ajuns la peste 20.000 de beneficiari.

„În lumea tot mai reglementată și complexă a sustenabilității corporative, aceasta este o mare realizare. Avem un respect enorm pentru importanța verificării independente – în special în domeniul sustenabilității – iar evaluarea EcoVadis a devenit din ce în ce mai riguroasă pe măsură ce am progresat de-a lungul anilor. În prezent, procesul implică persoane care reprezintă toate colțurile afacerii noastre, de la HR la IT și de la Mediu și Sănătate și Siguranță la Achiziții și Finanțe; și toate sunt conduse de echipa noastră dedicată din cadrul Biroului de Sustenabilitate.”,

a declarat Laurent Dartoux, președintele grupului Bridgestone EMEA.

„Menținerea calificativului Platinum EcoVadis reflectă angajamentul nostru continuu față de toate domeniile sustenabilității și progresul pe care îl facem ca o companie în evoluție, ghidată de angajamentul Bridgestone E8. Poate că ne aflăm printre cei mai buni performeri EcoVadis la nivel global, dar, ca întotdeauna, există încă o mulțime de pași pozitivi care trebuie făcuți pe drumul către 2050.”

Articole similare

Ad