Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

2 ani de închisoare și 102.750 EUR amendăpentru un șofer român depistat în Franța cu droguri în semiremorcă

Potrivit cotidianului francez “L’Independent”, un șofer român a fost  condamnat în Franța la 22 de luni de închisoare, dintre care jumătate cu suspendare, și 102.750 EUR amendă, după un control la punctul de taxare Boulou, pe A9, pe 28 martie la ora 22.00, în timpul căruia vameșii francezi au descoperit mai multe cutii încărcate cu 53 kg de iarbă (canabis) și 5 kg de hașiș.

Acestea erau puse pe rolele de poliamidă încărcate în Spania.

Șoferul român, Adrian, a explicat judecătorului de caz că nu știa de existența drogurilor, ascunse printre încărcătură. El s-a apărat explicând că la încărcarea camionului în Zaragoza nu a putut lua parte pentru că nu avea încălțămintea de siguranță obligatorie pentru a fi lăsat să urce pe platformă, și că probabil lucrătorii de acolo au profitat de “naivitatea șoferilor…”.

Judecătoarea care a dat verdictul a spus că totuși ar fi putut face o fotografie în timpul încărcării și după aceea sau că ar fi putut verifica după terminarea încărcării. În plus, o coincidență ciudată a fost faptul că din telefonul șoferului român au fost șterse de la distanță mai multe mesaje, unul dintre ele imediat după arestarea lui. Astfel, chiar dacă nu au existat probe clare că șoferul știa de existența drogurilor, prezenta lor în camion îl fac responsabil de trafic de stupefiante. Pe lângă amendă și 22 de luni de închisoare, românul a primitși interdicția de a mai intra în Franța timp de 5 ani.

Articole similare

Ad