Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FORT solicita rambursarea accizei la combustibil

FORT a transmis, Guvernului Romaniei o solicitare privind constituirea unui grup de lucru pentru elaborarea unui act normativ in vederea rambursarii unei cote din acciza incasata din carburanti catre transporturile comerciale. FORT considera ca numai o astfel de masura poate redresa incasarile la bugetul de stat, mentinand totodata competitivitatea sectorului de transporturi romanesti, sector aflat pe locul 6 in topul contribuitorilor, in raport cu ceilalti transportatori europeni.
 

In adresa se arata ca, in cazul in care aceasta solicitare va fi tratata cu lipsa de interes, asociatia se va afla in situatia in care, la solicitarea transportatorilor sa organizeze ample manifestatii de protest.
De asemenea, aici se mai arata ca, in caz contrar, companiile de transport din Romania se vor afla in aceeasi situatie din perioada 2015-2017, respectiv cea in care transporturile rutiere internationale isi vor reloca alimentarile in afara Romaniei (unde recupereaza si TVA si parte din acciza) piata de consum „captiva” urmand sa diminueze investitii in flota, resursa umana si dezvoltare.
Asociatia solicita astfel aprobarea constituirii unui grup de lucru format din specialisti ai ministerului de finante si reprezentanti ai patronatelor din transporturi, care sa elaboreze un proiect de act normativ  pentru rambursarea unei cote din acciza pe motorina catre companiile de transport marfuri si pasageri ce alimenteaza pe teritoriul Romaniei, dupa modelul practicat in Belgia, Franta, Ungaria, Slovenia si Spania.
Statul poate avea totodata la dispozitie o statistica in timp real raportata alimentarilor cu carburanti si totodata la indemana insitutiilor de control, o oglinda vie a celor ce nu alimenteaza din zona accizabila insa desfasoara activitati de transport comercial.

Articole similare

Ad