Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DEKRA: perspective optimiste pentru 2024

Pe fondul crizelor geopolitice și economice, DEKRA se așteaptă ca în 2024 creșterea globală să rămână moderată. Cu toate acestea, compania a avut un început solid al anului fiscal 2024, cu venituri de puțin peste un miliard de euro în T1 2024 (+2,5% față de T1 2023).

Pe baza poziției sale puternice pe piețele actuale și viitoare, DEKRA anticipează

continuarea trendului său ascendent. Se preconizează că veniturile vor crește în intervalul mediu de o singură cifră în anul fiscal 2024, în principal ca urmare a creșterii organice completate de achiziții strategice. În plus, DEKRA se așteaptă la o nouă creștere a EBIT.

Dincolo de 2024, DEKRA își propune, de asemenea, să își consolideze profitabilitatea prin dezvoltarea unui portofoliu de servicii de ultimă generație și prin aplicarea digitalizării și a inteligenței artificiale atât în procesele interne, cât și în soluțiile pentru clienți. În consecință, în a doua jumătate a acestui deceniu, DEKRA intenționează să atingă o marjă cuprinsă între 8 și 9%.

Domenii strategice de creștere

Veniturile din Mobilitatea viitorului se vor tripla până în 2025 DEKRA a obținut deja beneficii în domeniile sale strategice de creștere în 2023. În cadrul Future Mobility, DEKRA a lansat cu succes o gamă largă de servicii noi. Un exemplu este testul său patentat pentru baterii, care abordează un obstacol cheie pe piața vehiculelor electrice de ocazie: incertitudinea privind durata de viață rămasă și performanța bateriilor auto. În câteva minute, testul oferă claritate cu măsurători extrem de precise, facilitând negocieri transparente privind prețurile. Testul DEKRA acoperă în prezent 12 țări europene și peste 100 de modele de vehicule, inclusiv Tesla, cu previziuni de creștere semnificativă a volumului de testare.

DEKRA se concentrează, de asemenea, pe oportunitățile de creștere în domeniul condusului automatizat și conectat. Un serviciu distinct este oferirea de scenarii de testare extrem de complexe pentru sistemele avansate de asistență pentru șoferi și funcțiile de conducere automată, utilizând gemeni digitali pentru a alinia testarea în lumea reală cu domeniul digital. DEKRA efectuează aceste teste la sediul său din Klettwitz, Germania, care este pregătit să devină cea mai cuprinzătoare instalație independentă de testare a conducerii automatizate și conectate din lume. În ceea ce privește funcțiile vehiculelor conectate, situl de testare din Malaga, Spania, joacă, de asemenea, un rol esențial.

Până în 2025, DEKRA se așteaptă ca activitatea sa de mobilitate viitoare să crească cu aproximativ 200% față de 2022. Acest lucru îi va consolida poziția de lider incontestabil pe piața globală de TIC pentru automobile, care se estimează că va valora 18 miliarde de euro anual până în 2025

“Siguranța vehiculelor a fost misiunea noastră încă de la înființarea noastră, în urmă cu aproape un secol. Pe măsură ce evoluția tehnologică se accelerează, iar inteligența artificială joacă un rol din ce în ce mai central în noile generații de vehicule, ne extindem continuu serviciile”, a declarat Zurkiewicz.

Securitatea cibernetică și AI: noi servicii inovatoare care vor crește veniturile până în 2025

În ultimii șapte ani, DEKRA și-a dezvoltat cu succes activitatea de securitate cibernetică, având o prezență globală puternică în Asia, Europa și America. Printre clienții săi renumiți se numără companii tehnologice de top precum Amazon, Apple, Google, BYD, BMW și Continental. În ultimul an, DEKRA și-a dublat forța de muncă și și-a triplat veniturile în acest domeniu, obținând marje de profit de două cifre.

“Amenințarea atacurilor cibernetice continuă să crească. În Germania, BITKOM își asumă daune în valoare de 206 miliarde de euro în fiecare an. Clienții noștri aleg DEKRA pentru capacitatea noastră de a identifica vulnerabilitățile din viitoarele lor produse încă din faza de dezvoltare și de a defini scenarii de testare fiabile”, a explicat Zurkiewicz.

Un exemplu este programul DEKRA de certificare a securității cibernetice pentru drone. Acesta face posibilă abordarea riscurilor critice asociate cu tehnologiile fără fir și în rețea. Un al doilea exemplu este certificarea unică de către DEKRA a siguranței și fiabilității cheilor auto digitale, cu aprobarea a peste 330 de parteneri din industrie, inclusiv BMW, Toyota, Ford, Apple și Samsung. Cu patru laboratoare acreditate la nivel mondial, DEKRA este pregătită să deservească liderii din industrie cu proceduri de testare riguroase și o expertiză de neegalat în domeniul securității cibernetice. Adoptarea rapidă a inteligenței artificiale va necesita măsuri suplimentare de securitate cibernetică în viitor.

Prin urmare, DEKRA a inițiat un prim val de servicii de formare și testare a AI în 2023, concentrându-se pe aplicațiile AI cu risc ridicat, care sunt predominante în aeronave, vehicule, dispozitive medicale și alte produse reglementate de reglementările UE în materie de siguranță.

Articole similare

Ad