Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Trucks trimite eActros 600 în cel mai amplu test din istoria companiei

Mercedes-Benz Trucks plănuiește pentru această vară cel mai amplu test de testare din istoria companiei – cu noua sa „navă amiral” electrică eActros 600. Intenția este ca două prototipuri aproape de serie ale camionului electric cu baterii pentru distanțe lungi să călătorească prin peste 20 de țări europene, fiecare dintre ele parcurgând peste 13.000 km cu o greutate totală de tractare de 40 de tone. Prin această întreprindere, Mercedes-Benz Trucks urmărește obiectivul de a dobândi o experiență vastă pe o gamă largă de rute în diferite topografii și zone climatice, cu un ochi pe consumul de energie.

Producătorul intenționează să împărtășească apoi aceste rezultate cu clienții interesați. În al doilea rând, Mercedes-Benz Trucks dorește să folosească acest turneu pentru a demonstra că eActros 600 face posibilă în Europa transportul transnational de marfă pe distanțe lungi, pur electric pe baterii. De exemplu, intenția este de a încărca bateriile exclusiv la stațiile de încărcare publice. Chiar dacă crearea unei infrastructuri publice de încărcare a camioanelor fără cusur este încă imperativă pentru continuarea creșterii pe piață a camioanelor electrice, călătoria denumită “eActros 600 European Testing Tour 2024” este menită să trimită un semnal pozitiv tuturor părților implicate. Capacitatea ridicată a bateriei de peste 600 de kWh și o nouă punte de propulsie electrică deosebit de eficientă, dezvoltată în cadrul companiei, permit modelului eActros 600 să atingă o autonomie de 500 km fără încărcare intermediară.

Dr. Christof Weber, șeful departamentului global de testare Mercedes-Benz Trucks: “În ultimii ani, am supus diverse prototipuri ale modelului eActros 600 la încercări. Fie în nordul Finlandei, fie în sudul Spaniei, vehiculul a dovedit de mult timp ce poate face. Cu dezvoltarea de serie, suntem acum pe linia de sosire. Turneul european de testare a eActros 600 “eActros 600 European Testing Tour 2024″ ne permite să transmitem un mesaj clar cu câteva luni înainte de lansarea producției de serie: Suntem ferm convinși că cele două prototipuri eActros 600 vor stăpâni extrem de bine acest uriaș exercițiu de forță care implică cel mai amplu test efectuat de Mercedes-Benz Trucks până în prezent.”

Stina Fagerman, șefa departamentului de marketing, vânzări și servicii de la Mercedes-Benz Trucks: “Există un interes foarte mare din partea clienților pentru eActros 600. De la începutul vânzărilor, la sfârșitul anului trecut, am înregistrat deja peste 1.000 de comenzi ferme și am ajuns la o cifră de patru cifre și cu scrisori de intenție Acest lucru este cu atât mai impresionant cu cât vehiculele demonstrative pentru clienți nu vor începe să circule decât în a doua jumătate a anului. Vehiculul a convins deja mulți clienți în avans. Cu “eActros 600 European Testing Tour 2024″, ne concentrăm pe extinderea expertizei noastre în domeniul consumului și al opțiunilor de implementare a e-truck-ului într-o gamă largă de condiții, ceea ce ne permite să oferim clienților noștri servicii de consultanță și mai solide. În plus, intenționăm să informăm factorii de decizie din politică și din sectorul energetic, precum și publicul larg cu privire la posibilitățile oferite de propulsoarele electrice cu baterii în segmentul de transport pe distanțe lungi și, în acest fel, să stimulăm și mai mult impulsul pentru crearea infrastructurii necesare.”

Turneul european de testare eActros 600 este programat să înceapă la Frankfurt/Main pe 11 iunie și este planificat să fie însoțit de activități de comunicare. Neoficial, turneul va începe deja cu o zi înainte la sediul Mercedes-Benz Trucks din Wörth am Rhein și la sediul Daimler Truck AG din Leinfelden-Echterdingen. Mercedes-Benz Trucks plănuiește să prezinte detalii suplimentare, cum ar fi traseul, în legătură cu începerea turului.

Experiența E-tour prin Europa cu eActros 300/400

Deja anul trecut, Mercedes-Benz Trucks a efectuat un turneu de vânzări în întreaga Europă în legătură cu eActros 300/400 pentru transportul de distribuție de mare tonaj. Trei e-truck-uri au parcurs fiecare peste 5.000 km prin Germania, Austria, Italia, Olanda și Belgia. În total, Mercedes-Benz Trucks Sales a organizat 14 evenimente pentru clienți, cu peste 1.500 de invitați și 1.250 de test drive-uri.

Articole similare

Ad