Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ABB deschide o nouă fabrică de 20 milioane de euro în Belgia, cu accent pe eficiența energetică

  • Foto: ABB

ABB a inaugurat recent o nouă capacitate de producție de turnare prin injecție în valoare de 20 de milioane de euro la Evergem, Belgia, pentru a răspunde cererii crescânde pentru soluții de electrificare sigure, inteligente și durabile în Europa. Fabrica modernă a fost dezvoltată în vederea îndeplinirii cerințelor actuale în materie de eficiență energetică, prin instalarea a unor noi mașini de turnat prin injecție și prin utilizarea tehnologiilor digitale și soluțiilor de automatizare.

Noua unitate va înlocui instalația existentă, integrată în ABB ca parte a achiziției GE Industrial Solutions în 2018. De asemenea, va produce cofrete de distribuție a energiei care servesc drept carcase de protecție pentru componentele de distribuție electrică, precum întreruptoare, siguranțe fuzibile, comutatoare și contoare, asigurând distribuția, măsurarea și controlul sigur al energiei electrice în clădirile rezidențiale, comerciale și industriale.

Există preconizări că dimensiunea pieței globale pentru cofrete va crește de la 7,42 miliarde USD în 2024 la 13,15 miliarde USD până în 2032, datorită cererii crescânde pentru clădiri noi, modernizării clădirilor existente cu sisteme electrice mai eficiente și mai fiabile, precum și progreselor înregistrate în domeniul distribuției electrice.

Noua fabrică din Evergem face parte din inițiativa Mission to Zero™ a ABB, care își propune să reducă semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) ale site-urilor ABB. Prin această inițiativă, ABB sprijină, de asemenea, clienții săi în reducerea propriilor emisii de GHG, oferindu-le un cadru pentru decarbonare pe care aceștia să îl poată implementa. Inițiativa se așteaptă să reducă emisiile de CO2 cu peste 6.700 de tone și consumul de energie cu peste 9.400 MWh anual, în comparație cu nivelurile din 2019 la fabrica anterioară. Se estimează că măsurile vor duce la o reducere anuală a costurilor energetice cu aproximativ 2,5 milioane EUR. Fabrica este echipată cu utilaje eficiente energetic, iar aproximativ 10% din energia necesară va fi generată de cele 1.330 de panouri solare de pe acoperiș, restul energiei provenind din surse de energie verde certificate. Iluminatul cu LED-uri, încărcătoarele pentru vehicule electrice (EV), pompele de căldură, circuitele de apă de răcire și o nouă instalație de ventilație sunt elemente cheie care contribuie la reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon.

Fabrica Evergem va monitoriza și optimiza continuu utilizarea energiei prin propriile soluții digitale ABB, cum ar fi ABB Ability™ Building Analyzer, care urmărește datele clădirilor și utilitățile în timp real, oferind informații utile pentru optimizarea eficienței energetice. Aceste soluții, împreună cu energia provenită din surse verzi și cu pompele de căldură, vor facilita reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2. În următoarele luni, vor fi introduse tehnologii digitale suplimentare, cum ar fi un sistem de management al clădirilor, pentru a continua să sprijine atingerea eficienței energetice la fabrica Evergem.

ABB adoptă o abordare riguroasă a obiectivelor net-zero, bazate pe știință, conform Standardului Net-Zero al inițiativei Science Based Targets (SBTi). De asemenea, ABB colaborează cu clienții săi pentru a evita emisiile și pentru a intensifica utilizarea surselor regenerabile. Programul scalabil, Mission to Zero™, include generarea, managementul energiei și automatizarea clădirilor pentru operațiuni industriale și comerciale. Mai multe informații despre programul Mission to Zero™ al ABB pot fi găsite pe https://new.abb.com/mission-to-zero.

„Această fabrică avansată este concepută pentru a satisface cererea viitoare, nu doar nevoile actuale. Încorporarea tehnologiilor de ultimă generație și a proceselor inovatoare care pot optimiza eficiența și productivitatea acum și în anii următori va oferi o bază de pregătire și o  abordare a durabilității pentru oamenii noștri și pentru clienți. Vom continua să combinăm tehnologiile digitale cu măsurile de reducere a consumului de energie și de creștere a surselor de energie regenerabilă la Evergem în anul 2024 și  în continuare.”,

a declarat Mike Mustapha, președintele diviziei Smart Buildings a ABB Electrification.

Articole similare

Ad