Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii merg acasa sau in alt loc, la alegerea lor, dupa trei saptamani de munca

Comisia de Transport propune ca pauza saptamanala sa fie luata intr-o locatie oferit de companie sau in cabina camionului, dar numai cand acesta este parcat intr-un spatiu special amenajat, unde sa fie garantata siguranta si sa existe suficiente facilitati. Membrii Parlamentului ofera o lista detaliata a acestor facilitati – pentru gatit, pentru igiena, WiFi etc. – si a conditiilor de siguranta necesare.
Cand insotesc un camion pe feribot sau tren, soferii trebuie sa aiba acces la o cabina de dormit sau o cuseta, pentru odihna zilnica. Iar cand iau pauza saptamanala pe feribot sau in tren trebuie sa aiba acces la o cabina de dormit.
 

Pentru a se reduce perioadele lungi petrecute pe drum, regulile propuse de Comisia de Transport ar trebui sa permita soferilor sa ia o pauza saptamanala acasa sau in alta locatie, la alegerea lor, inainte de finalul fiecarei perioade de trei saptamani consecutive de munca. Daca ei aleg sa mearga acasa, asta ar trebui sa se faca pe cheltuiala companiei angajatoare.
Pentru anumite operatiuni de transport, propunerea este sa existe mai multa flexibilitate in luarea pauzei saptamanale, cata vreme ea este compensata ulterior cu un timp de odihna echivalent. Soferii pot sa depaseasca si timpul zilnic de lucru cu doua ore pentru a se intoarce la sediul firmei de transport, cata vreme acestea sunt compensate cu timp egal de odihna.

Articole similare

Ad