Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Top avantaje pentru Managementul Comertului Global

Solutiile de gestionare a comertului global (GTM) pot fi uneori costisitoare, dar companiile care le adopta raporteaza o rentabilitate mai mare a investitiilor. Solutiile GTM sprijina comunicarea eficienta intre intermediarii canalului comercial, cum ar fi furnizorii de servicii logistice, furnizorii de servicii terte, brokerii vamali si agentii de comert exterior. Expertii in gestionarea rutelor comerciale din cadrul grupului international de logistica si transport AsstrA-Associated Traffic AG au identificat cele trei avantaje ale GTM pentru companiile de import si export.
 

Companiile adopta GTM in primul rand pentru a accelera transferurile si pentru a reduce costurile asociate cu urmarirea marfurilor si controlul. Comenzilor. Solutiile GTM pot imbunatati eficienta intregului lant de aprovizionare prin transferul automat al informatiilor acumulate catre agentii interni si externi. Companiile care nu utilizeaza software-ul de gestionare a comertului la nivel mondial cheltuiesc timp pretios pentru verificarea manuala a vanzarilor. In prezent, livrarile rapide sunt mai importante ca niciodata datorita abordarilor individualizate de fabricatie, precum si a modificarilor in modelele de consum si preferintele de cumparare. Tendintele competitive globale reduc costurile de productie si timpul disponibil pentru distributie.
Denis Gural, Chief Operating Officer AsstrA, explica de ce viteza a devenit o problema atat de importanta in transport: „Traim intr-o lume in continua schimbare, unde viteza transferului de informatii depaseste toate estimarile. Acesta este motivul pentru care companiile au  asteptari mai mari de la furnizorii lor de servicii logistice. Succesul afacerii clientilor nostri depinde adesea de calitatea capacitatilor noastre operationale si a solutiilor de logistica. Stiind acest lucru, ne concentram pe aducerea de oferte de cea mai buna calitate pe piata de astazi.“
Pentru a elimina intarzierile de procesare a comenzilor de export inainte de transport, expeditorii trebuie sa pregateasca toate documentele relevante si sa se asigure ca acestea sunt completate corect. Intarzierile apar adesea, deoarece expeditorii nu cunosc normele. Aceste intarzieri duc adesea la cresterea cheltuielilor de depozitare si, uneori, chiar la deteriorarea produselor transportate, in special in cazul transportului de marfa FMCG.
O strategie transparenta privind costurile aferente joaca un rol semnificativ in lanturile de aprovizionare durabile si profitabile. De asemenea, GTM va poate ajuta: asigura vizibilitatea costurilor pentru produsul in sine, precum si pentru serviciile de transport si depozitare. Toate datele acumulate sunt valoroase pentru planificarea viitoare a afacerilor.
Mai mult decat atat, solutiile GTM ofera suport pentru managementul logistic, operatiunile de import si export si operatiunile financiare. Acestea automatizeaza procesele de afaceri si ajuta la determinarea costurilor, cresterea productivitatii si conectarea componentelor lantului de aprovizionare intimp real. De exemplu, AsstrA utilizeaza solutiile Oracle pentru canalele de afaceri care au contribuit la integrarea eficienta a analizelor lantului de aprovizionare, a solicitarilor de export si de import si a datelor automatizate de expediere cu procesele operationale de transport.
Externalizarea si colaborarea cu terte parti reprezinta o parte inevitabila a fluxurilor de lucru zilnice din acest sector. In mod normal, o singura companie nu poate gestiona in mod rezonabil toate procesele implicate, de la fabricatie pana la transport, depozitare si distributie catre utilizatorul final. In plus, costul final al unui produs si satisfactia clientului depind intr-o mare masura de calitatea comunicarii dintre membrii lantului de aprovizionare. Sistemele GTM permit utilizatorilor sa navigheze usor si simultan prin procesele interne si externe pentru a urmari operatiunile si pentru a reduce costurile.

Articole similare

Ad