Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premiera europeana: grupul Grampet-GFR adera la Ruta Trans-Caspica

Grupul Grampet anunta aderarea, in premiera la nivelul industriei feroviare europene, la Ruta de Transport International Trans-Caspica (TITR), proiect initiat de guvernele din China, Kazahstan si Azerbaidjan pentru dezvoltarea unui nou coridor de transport multimodal ce leaga Asia de Europa, dupa cum arata Clubferoviar.ro.
„Suntem onorati sa ne alaturam acestui parteneriat care ne aduce mai aproape de obiectivul strategic pe care l-am conturat inca de acum 20 de ani – acela de a lega pe calea ferata Marea Nordului de Marea Chinei de Est”, spune Gruia Stoica, Presedintele Grupului Grampet. „La acel moment, eram doar o companie antreprenoriala dintr-o tara mica, aflata la granita dintre doua continente. Astazi suntem unul dintre liderii industriei europene de profil si prima societate europeana care devine membru al acestei aliante strategice”.
 

Operatorii feroviari din cadrul Grupului Grampet detin si exploateaza un parc de aproape 20.000 de vagoane si 400 de locomotive. Acesti operatori transporta anual un volum de circa 22 de milioane de tone de marfa, din care peste 20% la nivel european.
Oficialii companiei estimeaza ca aderarea la Ruta Trans-Caspica va conduce la dezvoltarea traficului intermodal atat in Romania, cat si in tarile vecine. „Aceasta alianta poate transforma Romania intr-o platforma logistica pentru Europa si Asia, generand circa 100.000 de noi locuri de munca si contributii la bugetul statului de peste un miliard de euro”, a punctat Gruia Stoica.
Ruta Internationala de Transport Trans-Caspica are o lungime totala de 9.500 de kilometri, din care 860 de kilometri traverseaza teritoriul Romaniei.

Articole similare

Ad