Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

39 de companii cu capital britanic activeaza in transportul rutier de marfuri

Conform informatiilor furnizate de Institutul National de Statistica in Romania, in 2017, activau 5.168 de companii cu participare de capital britanic. Acestea au inregistrat o cifra de afaceri de 4,85 miliarde de euro. Companiile cu capital britanic care ofera servicii de transport au raportat pentru 2017 o cifra de afaceri cumulata de 21 de milioane de euro, acesta fiind mai mare pentru companiile care sunt inregistrate sub cod CAEN 5229 – alte activitati anexe transporturilor, si anume 73,13 milioane de euro.

Potrivit datelor oferite de Oficiul National al Registrului Comertului, la finalul lui ianuarie a.c, mai erau inregistare 3.296 de companii cu actionariat sau asociat din Marea Britanie. Acestea reprezinta 2,6% din totalul societatilor cu investitie straina prezente in tara noastra la nivelul lui ianuarie. Pentru codurile CAEN curpinse in sectiunea H (transport si depozitare) exista un total de 74 de companii cu actionariat britanic, din care 39 activeaza in transportul rutier de marfuri.
Romania avea la la finalul lui 2017 un sold al investitiilor straine directe (ISD) de 75,85 miliarde de euro, conform BNR. Capitalurile proprii ale companiilor cu ISD detinute de nerezidenti aveau o valoare de 52,75 milioane de euro (69,5% din soldul final al ISD). Din totalul ISD sectorul transporturilor detine 1,6%, si anume 1,247 miliarde de euro.
Marea Britanie contribuie la acest sold al investitiilor straine directe cu 1,142 miliade de euro, asta inseamna 1,9% din total.

Articole similare

Ad