Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Incepe inscrierea in Programul RABLA. Care este valoarea primei!

Incepand de astazi, 12 aprilie, persoanele fizice pot merge la producatorii validati pentru inscrierea in programul RABLA, iar firmele care doresc sa acceseze programul pot depune dosare de acceptare la Administratia Fondului pentru Mediu.
Ministerul Mediului a lansat, recent, cea de-a 15-a editie a Programului Rabla Clasic si cea de-a a 14-a editie a Programului Rabla Plus, la Centrul Tehnic Titu al grupul Dacia-Renault.

Prin Rabla Clasic au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante si au fost achizitionate peste 300.000 de masini noi, care polueaza mai putin. In 2019, suma alocata este de peste 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei si se acorda pentru autovehiculul nou al carui sistem de propulsie genereaza maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adauga un ecobonus de 1.000 lei care se acorda la achizitionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care genereaza o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km in regim de functionare mixt si/sau un ecobonus in valoare de 1.700 lei la achizitionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. Daca intrunesc ambele conditii, cele doua ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare. Pentru anul 2019, suma alocata pentru finantarea acestui program este de 93 milioane lei.

Articole similare

Ad